facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" žele da ostave dobar utisak i u posljednja dva meča u Španiji

seniori
Crna Gora porazom od Srbije izgubila šanse za četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u subotu (15.30 sati) protivnik je Rusija.

Šansa da se ostane u borbi za plasman u četvrtfinale propuštena je protiv Srbije, ali „lavice“ žele da ostave dobar utisak i u preostala dva meča na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

U subotu igraju drugi meč u drugoj fazi, a protivnik će biti finalista Olimpijskih igara – Rusija, koja je na putu do srebrne medalje u Tokiju eliminisala upravo „lavice“ i to u četvrtfinalu koje je odigrano 4. avgusta – bilo je 32:26.

Iako oslabljena neigranjem čak sedam igračica, Crna Gora je izuzev prvog meča protiv Slovenije, ostavila dobar utisak u Španiji, upisala pobjedu protiv Angole, a u neizvjesnim mečevima poražena od Francuske i Srbije.

Plasmanom u drugu fazu izboren je cilj postavljen uoči prvenstva, a u duelima protiv Rusije i Poljske, treba nastaviti sa uigravanjem mladog tima za akcije koje predstoje.

Ruskinje su prvu fazu završile sa maksimalnim učinkom i tri pobjede, ali su na startu druge faze remizirale protiv Slovenije, u duelu u kojem su bile blizu prvog poraza.

Marina Rajčić priznala je da su igračice "iscrpljene i psihički i fizički", ali najavila da će dati sve od sebe u posljednja dva meča na Svjetskom prvenstvu za rukometašice.

Crna Gora je izgubila sve šanse za plasman u četvrtfinale, porazom od Srbije 27:25, iako su 50 minuta vodile i kontrolisale utakmicu.

I u duelu sa Francuskom, u posljednjem meču prve faze, bile su u meču do finiša, ali Rajčić ističe da su ta dva duela različita.

„Borile smo se cijelu utakmicu, vodile i na kraju izgubile dobijeno. Poraz od Francuske nam je lakše pao, jer smo izgubile od boljeg rivala. Protiv Srbije smo napravile dosta grešaka i nijesmo bile na nivou kakvom smo bile protiv Francuskinja“, kazala je Rajčić.

Crna Gora u subotu od 15 i 30 igra protiv Rusije.

„Imamo šansu da pokažemo koliko možemo, da radimo dobre stvari za buduće akcije“, kazala je Rajčić.

Rusija je u izmijenjenom sastavu u odnosu na Tokio, nije u najboljen ritmu, juče je jedva izvukla bod protiv Slovenije.

„Iscrpljene smo i psihički i fizički. Biće jako teško. One imaju jake bekove i dobre šutere, ali mi jedva čekamo utakmicu. Želimo da popavimo naš osjećaj. Najvažnije je da mi igramo kako znamo i umjemo“, kazala je Rajčić.

"Lavice" su protiv Srbije imale sve što je potrebno za pobjedu do posljendjih deset minuta, iako su u drugom poluvremenu bile znatno slabije nego u prvom...

"Teško je, poraz je bolan. Odigrale smo dva različita polivremena, u prvom smo imale dobru energiju, dobru igru. U drugom različita slika, promašile smo mnogo zicera, imale propuste u odbrani. Tako je kako je, moramo da izvučemo pouke", rekla je Sanja Premović.

Šta se dogodilo u finišu...

"Osjetila se nesigurnost, sve je povezano... Promašene šanse, loša odbrana, sve se nadovezalo. Posljednjih pet minuta je prelomilo utakmicu", kaže Premović koja je postigla četiri gola.

Ostala su još dva meča, a nema rezultatskog značaja u duelima sa Rusijom (subota 15.30) i Poljskom.

"Nemamo vremena da žalimo, ne možemo da promijenimo ništa, ali imamo šansu da se pokažemo u boljem svijetlu. Važno je da poštujemo sve što dogovrimo, kada uradimo to što nam Bojana i Maja kažu sve bude kako treba. Ako budemo prave i na nivou iz prvog dijela sa Srbijom, ako budemo imale energiju, sve je moguće", zaključila je Premović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×