facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Dva boda velika kao kuća, ponosna sam na djevojke"

seniori
Selektorka Bojana Popović kaže da je najvažnija stvar što su se „lavice“ izdigle nakon poraza od Slovenije na startu.

Selektorka Bojana Popović kaže da je najvažnija stvar što su se „lavice“ izdigle nakon poraza od Slovenije na startu i da je ponosna na njih nakon pobjede protiv Angole u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Španiji.

"Poslije onoga što se desilo sa Slovenijom i svih promašaja, djelovalo je da su sve djevojke pale, ali sam ponosna na njih, jer su uspjele da se izdignu i odigraju ovakav meč. Igrale smo kompaktnu odbranu 6:0 i ostavile Angolke bez šanse. Mislim da je rezultat realan, jer smo igrale hrabro, punim srcem i osvojile dva boda velika kao kuća", rekla je selektorka.

Crna Gora je gotovo sigurno u glavnoj fazi, što je i bio plan.

"Cilj nam je bio da od ove tri utakmice dobijemo jednu i prođemo u glavnu fazu. Još postoje neke šanse da ne bude tako, ali mislim da smo realno već sada u drugoj rundi. Odigraćemo još tri dobra meča, uz ovaj sa Francuskom."

Šansu je prvi put u Španiji dobila Tanja Ašanin i pokazala da na nju može da se računa.

"Mnogo je bitno što smo dobile Tanju Ašanin, kao i Đinu Malović. To su novi likovi kojima su bile potrebne ovakve utakmice, da i one i ja vidimo na čemu smo. Sada imam više informacija o svim tim igračicama. Idemo u nove pobjede, samo da se što prije oporavimo", poručila je Bojana Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×