facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Teško je pobijediti bilo koga kada se promaši 15 ili 18 promašenih čistih šansi"

seniori
"Ima još da se igra, vjerujem da ćemo izvući pouke i da ćemo da uživamo na terenu", kazala kapitenka Jovanka Radičević.

Jovanka Radičević je nakon poraza Crne Gore od Slovenije (28:18) na startu Svjetskog prvenstva kazala da je najveći problem na meču bio veliki broj promašenih čistih šansi.

"Teško je pobijediti bilo koga kada se promaši 15 ili 18 promašenih čistih šansi. To je bio jedini problem. Bilo je i nekih dobrih stvari u odbrani. Slovenija je pogodila sve što je pokušala. Uvukla se nesigurnost, svaka od nas je promašivala, počev od mene... One su stvorile veliku prednost, teško je bilo nadoknaditi to protiv iskusne ekipe sa igračicama koje igraju na velikoj sceni i imaju velika takmičenja iza sebe", kazala je Radičević.

Kapitenka "lavica" smatra da poraz ne treba doživjeti "dramatično".

"Ima još da se igra, vjerujem da ćemo izvući pouke i da ćemo da uživamo na terenu. Na ovom meču kao da se strah uvukao, možda prevelika želja, to mora da se promijeni", kazala je Radičević.

Itana Grbić postigla je šest golova. Ali, na pitanje šta se do desilo u Granoljersu, odgovorila je:

"Desili su se promašeni ziceri, ne znam da li je neko nekad promašio toliko. Njihov golman je branio, čestitam im na pobjedi, ali ne mogu da kažem da su nas nešto nadigrale, iako je razlika ogromna. Nisu nas iznenadile, nisu nešto novo spremile, znale smo sve... Falio nam je fokus, falila nam je smirenost. Da smo dale sve što je trebalo imali bismo prednost na poluvremenu", kazala je Grbić.

U nedjelju je meč odluke za drugu fazu - sa Angolom, koju je Crna Gora na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedila 33:22, ali sa znatno jačim sastavom...

Da li je teško u ovakvoj situaciji spremiti meč?

"Nije teško nego preteško. Nema nazad, moramo dalje. Čeka nas najbitnija i najteža utakmica. Odlično znamo Angolu, atipičan rival, uvijek je nezgodno sa njima", kazala je Grbić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×