facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Za Svjetsko prvenstvo živimo već mjesecima"

seniori
"Lavice" u četvrtak putuju za Barselonu, u petak od 20.30 sati igraju protiv Slovenije na startu Svjetskog prvenstva.

Još tri dana su do početka Svjetskog prvenstva čiji domaćin će biti Španija i na kojem će prvi put nastupiti 32 reprezentacije.

Za šesto učešće na prvenstvima svijeta, „lavice“ se pripremaju u Švedskoj, gdje su u petak i nedjelju odigrale kontrolne mečeve protiv četvrtoplasirane selekcije sa Olimpijskih igara u Tokiju.

U Trolhetanu analiziraju Sloveniju koja će biti prvi protivnik na planetarnoj smotri i uigravaju taktičke zamisli, u želji da se predstave u najboljem svjetlu, uprkos izostanku sedam igračica i potpunom podmađivanju tima.

Naše djevojke očekuju težak meč na otvaranju prvenstva, ali obećavaju veliku borbu protiv selekcije koju predvodi bivši selektor naše reprezentacije Dragan Adžić.

„Jako smo uzbuđene, jer je pred nama ono što jako dugo čekamo i za šta se spremamo. Sigurno je da će biti teško, moramo da damo sve od sebe kako bi krajnji ishod bio u našu korist, ali za to živimo već mjesecima”, poručuje pivot Ema Ramusović.

„Lavice” su odigrale su i dva meča sa Švedskom i pokazale dva lica - u petak su poražene 38:24, u nedjelju 31:26.

„Prvi meč smo odigrale jako loše u oba pravca, a u drugom je sve bilo bolje. Borile smo se, odbrana je bila kvalitetnija, kao i napad. Iako smo promašile dosta zicera, mnogo je bolji utisak nego nakon prve utakmice”, ističe pivotkinja ĆSM Bukurešta.

Ti dueli su, ipak, bili u drugom planu, jer je u mislima samo Slovenija.

„Slovenija ima jako dobar tim, sigurna sam da se sprema u jakom tempu, ali i mi ćemo pružiti jak otpor. Uvijek smo je pobjeđivale, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ekipa je podmlađena, nedostaje nam mnogo igračica, ali obećavam da ćemo na svakom meču dati sve od sebe”, zaključila je Ramusovićeva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×