facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Tivat prvi put ima prvoligaša u ženskoj konkurenciji, želimo da budemo konkurentni"

seniori
RSCG

Nakon osvajanja titule vicešampiona u posljednje dvije sezone, za Ženski rukometni klub Tivat je sjajna stvar što je postao dio najvišeg ranga takmičenja, kaže u razgovoru za zvanični sajt Saveza predsjednik kluba Veljko Bulatović, nakon odluke Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da Prva ženska liga u narednoj sezoni bude proširena za dva mjesta.

Tivat je u trenutku prekida takmičenja zbog epidemije novog virusa bio na drugom mjestu Druge ženske lige, a nakon odluke UO RSCG da se Prva liga prošiti za dva mjesta, od naredne sezone će biti dio elitnog ranga takmičenja.

Za razvoj rukometa u Tivtu izuzetno je značajno što će po prvi put imati prvoligaša i u ženskoj konkurenciji, a cilj kluba je formiranje tima koji će opravdati učešće i biti konkurentan u najvišem rangu takmičenja, ističe Bulatović.

Kako komentarišete odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da Prva ženska liga bude proširena za dva tima u narednoj sezoni? 

Odluka Rukometnog saveza Crne Gore o proširenju Prve lige za dva mjesta je bila očekivana. Dvije godine zaredom naš klub je bio vicešampion Druge lige, pa je bilo i za očekivati da postanemo dio rukometne elite. Rezultat koji je naš klub ostvario je direktan poziv djevojčicama svih uzrasta da postanu dio našeg kolektiva, ali i potvrda kvalitetnog rada kluba u proteklom periodu.

Kako će navedena odluka uticati na razvoj rukometa u Vašem gradu i koliko je značajno što će Vaš tim biti u prilici da igra protiv najboljih timova u državi?

Tivat će po prvi put imati prvoligaša u najvišem rangu takmičenja u ženskoj konkurenciji, što je veoma značajno za razvoj rukometa u našem gradu. Već smo krenuli u intenzivne pripreme, a kako bi bili konkuretni u najvišem rangu takmičenja, odnosno u gornjem dijelu tabele, što je naš cilj.

Kakvi su planovi kluba za narednu sezonu i što je potrebno uraditi kako bi klub bio spreman za učešće u najvišem rangu takmičenja?

Očekujemo povratak Ane Radović, ali i angažovanje još nekih igračica u dogovoru sa klubovima sa primorja naše države. Uvjeren sam da ćemo formirati ekipu koja će opravdati učešće u najvišem rangu takmičenja – zaključio je Bulatović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×