facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" poražene od Švedske u prvom od dva kontrolna meča

seniori
Novi duel istih rivala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Španiji zakazan je za nedjelju u Skevdeu.

„Lavice“ su poražene u prvom od dva kontrolna meča protiv Švedske u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Španiji – skandinavska selekcija slavila je 38:24 (19:12) u Trolhetanu.

U duelu koji je odigran u punoj dvorani, pred oko dvije hiljade gledalaca, domaćin je vodio od početka, a posljednje izjednačenje viđeno je u 13. minutu, kada je Brnović pogodila za 7:7.

Finiš prvog poluvremena pripao je Švedskoj koja je na velikom odmoru imala velikih sedam golova viška, da bi prvi put do dvocifrene razlike došla u 37. kada je bilo 24:14. Do kraja meča jedina dilema bila je konačna razlika.

„Putovale smo cijeli dan, nismo imale trening pred meč, a neke igračice se još traže. Treba im dati vremena, moramo da budemo strpljive. Ono što je jasno - mi nemamo kapacitet da trčimo kao Danska, Švedska, Norveška… Moramo da nađemo igru i ritam koji odgovara sastavu koji imamo. Puno smo griješile, a kada bismo pogriješile loše smo se vraćale. Takođe, prolazile su nas jedan na jedan, veoma lako. U napadu moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara, jer nemamo veliku rotaciju, a ni igračice koje sa klupe mogu da ga promijene.“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Jovanka Radičević i Tatjana Brnović bile su najefikasnije sa po pet golova, dok su Ema Ramusović i Matea Pletikosić postigle po četiri.

Itana Grbić je tri puta zatresla protivničku mrežu, a u strijelce su se još upisale Ivona Pavićević, Nikola Vukčević i Dijana Mugoša.

Priliku su dobile sve tri golmanke, Anastasija Babović je imala četiri odbrane, Ljubica Nenezić takođe, četiri, uključujući i sedmerac, a Marina Rajčić jednu uspješnu intervenciju.

Novi duel istih rivala zakazan je za nedjelju u Skevdeu.

„Moramo da se držimo stabilne napadačke igre, da gradimo šanse preko krila ili pivota. Ne smijemo da imamo ishitrene šuteve, jer protiv selekcija kakva je Švedska teško se vraćati brzo, a pritom neke igračice moramo da mijenjamo iz napada u odbranu. Takođe, imamo mnogo karika u odbrani koje moramo da popunimo, a ova utakmica nam je dosta pokazala. Tražićemo rješenja da u nedjelju bude bolje“, kazala je Popović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×