facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Radojičić ponovo izabran za predsjednika Arbitražnog tribunala IHF-a

seniori
Bivši predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore po četvrti put izabran za predsjednika Arbitražnog tribunala IHF-a.

Na danas održanom 38. Kongresu Svjetske rukometne federacije (IHF), Zoran Radojičić po četvrti put izabran je za predsjednika Arbitražnog tribunala. Radojičić je dobio jednoglasnu podršku 133 nacionalne federacije.

Prvi Radojičićev mandat u ovom najvišem pravnom tijelu započeo je njegovim izborom na tu poziciju na redovnom Kongresu u Kairu 2019.

U proteklim godinama uspješno je rješavao kompleksne pravne slučajeve, te ga je dosadašnji rad u ovom i drugim organima Svjetske federacije, preporučio da bude na čelu ovog tijela i u narednom četvorogodišnjem periodu.

Osim ove izuzetno značajne sportsko-pravničke funkcije, gospodin Radojičić je od 2019. i predsjednik Mediteranske rukometne konfederacije (MHC) koja okuplja 24 zemlje iz mediteranskog basena, sa sjedištem u nekadašnjoj prijestonici Grčke – gradu Neflionu.

U svojoj dugogodišnjoj rukometnoj karijeri, Radojičić je bio predsjednik Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore i u dva navrata predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.

Ovaj ponovni izbor, koji ga svrstava u najviše zvaničnike Svjetske rukometne federacije, može se smatrati i ličnim uspjehom, ali i priznanjem za Rukometni savez Crne Gore i crnogorski rukomet.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×