facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" u drugom meču poraženi od domaćina Tunisa

seniori
Tunis bolji od "lavova" (30:28) u drugom meču na turniru u Tunisu, u subotu (15 sati) protivnik Zelenortska Ostrva.

Crna Gora je poražena u drugom meču na turniru u Tunisu koji se održava u okviru EHF sedmice – domaćin je bio bolji od izabranika selektora Zorana Roganovića 30:28 (15:12).

„Lavovi“ su na startu turnira slavili protiv Švajcarske (35:31), dok je Tunis upisao drugu pobjedu nakon startne protiv Zelenortskih Ostrva (28:27).

U duelu protiv jedne od najboljih afričkih selekcija, koja je redovan učesnik prvenstava svijeta i 10 puta je bila najbolja na svom kontinentu, Crna Gora je od početka bila u zaostatku, ali je prijetila sve do samog finiša.

Nije međutim, bilo vremena da se u finišu dođe makar do remija, pa je upisan prvi poraz na turniru koji je odlična priprema za Evropsko prvenstvo koje našu selekciju očekuje u januaru naredne godine.

Selektor Zoran Roganović nakon poraza od domaćina u drugom meču na turniru u Tunisu.

- Tunis je nastupio u najjačem sastavu i pokazao se kao odličan tim. Ne bih komentarisao suđenje, jer bi ispalo da u tome tražimo razlog poraza, ali činjenica je da je bilo teško igrati u takvim uslovima. Imali smo dobru rotaciju, priliku su dobili i igrači koji su imali manju minutažu u prvom meču, tako da je bilo mnogo pozitivnih stvari. Izgleda da ovo što gradimo za januar i Evropsko prvenstvo dobro funkcioniše i igrači su to veoma dobro prihvatili. Bilo je mnogo otvorenih šuteva, ali realizacija nije bila na potrebnom nivou, jer smo imali veliki broj promašenih zicera i šuteva iz dobrih pozicija, to je nešto čime nijesam zadovoljan i što moramo da popravimo. U svakom slučaju, sve ide onako kako smo planirali i mečevi u Tunisu su sjajne provjere za ono što nas očekuje na Evropskom prvenstvu.

Mirko Radović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica i Miloš Božović postigli po tri.

Dva puta u strijelce su se upisali Nebojša Simović, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović i Božo Anđelić, a a po jednom Luka Vujović i Stevan Vujović.

Priliku među stativama dobili su Mile Mijušković i Nikola Matović.

Posljednji protivnik na turniru u Tunisu, u subotu od 15 sati biće selekcija Zelenortskih Ostrva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×