facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" savladali Švajcarsku na startu turnira u Tunisu

seniori
Crna Gora savladala Švajcarsku (35:31) na startu turnira u Tunisu, u petak (17.30 sati) protivnik će biti domaćin.

Crna Gora je pobjedom počela nastup na turniru u Tunisu koji se održava u okviru EHF sedmice – izabranici selektora Zorana Roganovića savladali su Švajcarsku 35:31 (17:13).

U duelu protiv selekcije koja je bila učesnik posljednjeg Evropskog prvenstva prošle godine, „lavovi“ su vodili tokom svih 60 minuta, pa su iako nastupaju u kombinovanom sastavu, ostvarili pobjedu protiv kvalitetnog rivala.

- Švajcarska je kvalitetan protivnik, ali smo svjesni da nas u naredna dva dana očekuju možda i teži rivali. Međutim, ukoliko igra i u naredna dva meča bude kao danas, siguran sam da će biti sve bolje i bolje, bez obzira na to kakav bude konačan rezultat. Nama je cilj da probamo sistem sa kojim ćemo se predstaviti na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje u januaru, a suština je da se zna ko odrađuje koji dio posla. Zato u današnjem meču fokus nije bio na odbrani, jer smo u tom segmentu tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrali na visokom nivou, ali imali i značajnu potrošnju. Protiv Švajcarske smo bili fokusirani na napad, a 35 golova pokazuje da smo posao odradili na pravi način, ne sjećam se kada smo postigli toliki broj pogodaka. Igrali smo fin rukomet, istina bilo je i grešaka i tehničkih grešaka, ali sam siguran da ćemo to ispraviti u naredna dva meča. Treba imati u vidu i činjenicu da nijesmo imali nijedan trening u kompletnom sastavu, jer su nam se igrači koji nastupaju u njemačkim klubovima priključili neposredno prije puta. Svi momci su, međutim, odlično prihvatili ovaj novi sistem igre i čestitam im na tome. Nastavljamo dalje da gradimo našu igru i okrećemo se duelima protiv Tunisa i Zelenortskih Ostrva – kazao je selektor Roganović.

Miloš Vujović je bio najefikasniji sa 13 golova, Branko Vujović je postigao šest, dok je Nebojša Simović četiri puta zatresao protivničku mrežu.

Po dva gola su postigli Luka Vujović, Mirko Radović, Stevan Vujović, Miloš Božović i Stefan Čavor.

U strijelce su se još upisali Marko Lasica i Božo Anđelić.

Drugi meč na turniru naši momci će odigrati u petak od 17 sati i 30 minuta protiv domaćina Tunisa.

U subotu, posljednjeg dana turnira, rival će biti Zelenortska Ostrva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×