facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" protiv Švajcarske u prvom meču na turniru u Tunisu

seniori
"Lavovi" otputovali za Tunis, u četvrtak duelom protiv Švajcarske počinju nastup na turniru

Poslije dva dana boravka u Podgorici, „lavovi“ su otputovali za Tunis, gdje ih od sjutra očekuje nastup na turniru koji se održava u okviru EHF sedmice.

Pored domaćina turnira, protivnici izabranicima selektora Zorana Roganovića su reprezentacije Švajcarske i Zelenortskih ostrva, što će biti dobre provjere pred Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru naredne godine.

Roganović se za ovu akciju odlučio za kombinovani sastav, kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu, dobili i igrači koji nisu bili na prethodnim okupljanjima ili nijesu imali značajniju minutažu.

Prvi protivnik na turniru će biti selekcija Švajcarske.

Branko Vujović, desni bek reprezentacije Crne Gore

- Ne osjećam pritisak, a sigurno je da ću dati sve od sebe da odigram najbolje što mogu i nastavim u istom ritmu u kojem sam otvorio sezonu. Mogu samo da obećam da ću pružiti maksimum.

Ima još dosta do januara i Evropskog prvenstva, ali kad već imamo priliku da se okupimo i probamo nove momke koji su željni dokazivanja, mislim da je ovo prava opcija. U Tunisu ćemo igrati tri meča u tri dana, a na šampionatu Evrope igra se svaka dva dana. Moraćemo da se naviknemo na taj ritam, koji traži mnogo energije i snage. Biće nam potrebna velika rotacija.

Imamo odličnu ekipu, kad smo svi zdravi i igramo jedan za drugog, možemo da pobijedimo bilo koga. To smo i pokazali u dosta utakmica. Grupa nije laka, protivnici na Evropskom prvenstvu su izuzetno jaki, ali nema potrebe za traženjem alibija jer imamo kvalitet i vrijeme je da prođemo u glavnu rundu.

Radojica Čepić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

- Prezadovoljan sam što sam kao mlad igrač u ,,A“ timu, uvijek ću se rado odazivati jer je velika čast biti među ovim momcima. Normalno je da postoji teret da se opravda poziv i povjerenje selektora. Daću sve od sebe, boriću se za mjesto u timu i volio bih, bio bih presrećan, da dobijem povjerenje selektora i zaigram na Evropskom prvenstvu.

Svaku utakmicu moramo da iskoristimo da se što bolje uigramo, za Evropsko prvenstvo moramo da budemo složni kao ekipa ako mislimo da napravimo neki rezultat.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×