facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u Nikšiću protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu

seniori
U prvom duelu koji je u četvrtak odigran u Skoplju, Crna Gora slavila je ubjedljivu pobjedu – 29:21.

„Lavice“ u nedjelju igraju drugi meč protiv Sjeverne Makedonije u okviru EHF Euro kupa.

Utakmica će biti odigrana u Sportskom centru u Nikšiću, a dozvoljeno je prisustvo do 100 gledalaca, uz posjedovanje jednog od elemenata Nacionalne digitalne COVID potvrde.

U prvom duelu koji je u četvrtak odigran u Skoplju, izabranice selektorke Bojane Popović slavile su ubjedljivu pobjedu – 29:21.

U taboru našeg tima ističu da i ovaj duel žele da iskoriste na najbolji način u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Španiji.

EHF Euro kup je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Jovanka Radičević, kapitenka reprezentacije Crne Gore

- Djevojke su imale dobar pristup u prvom meču što je važno za reprezentaciju. Bez obzira u kakvom sastavu da izađemo na teren potrebno je pokazati volju i karakter. A djevojke su u Skoplju to pokazale. Milena Raičević, Majda Mehmedović i ja ćemo sada dodati još malo energije i vjerujem da ćemo u Nikšiću ostvariti pobjedu i za ovih nedjelju dana ostvariti maksimum pred pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Svaki meč je važan za Svjetsko prvenstvo, tako da i drugi međusobni duel sa Sjevernom Makedonijom morate ozbiljno da shvatite?

- Bez obzira na sve moramo svaku utakmicu da iskoristimo, jer svaki put neko odskoči, nekada nijesmo kompletne i onda se priključe novi, mladi igači i stvarno je potrebno vrijeme za sve. Vjerujem da ćemo na najbolji način iskoristiti ovu utakmicu - da selektorka Popović proba još neke stvari, da vidi na koga može da računa za završne pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadam se, prije svega, da ćemo se u novembru okupiti zdrave, jer ovo što nam se desilo sa Đurđinom Jauković je veliki peh i puno će nedostajati. Jer je Đina bila naš glavni igrač u napadu i odbrani. Ali, vjerujem da će Milena biti u dobroj formi i da se nadamo prvo zdravo da se okupimo, a onda u što boljoj formi sačekamo Svjetsko prvenstvo.

Tatjana Brnović, pivot reprezentacije Crne Gore

- Imale smo mnogo problema uoči meča protiv Skoplja, ali na kraju sa mnogim stvarima smo zadovoljne. Ostvarile smo dobar rezultat, što je najbitnije, uz dobar pristup i u oba pravca zaustavili protivnika. U Nikšiću očekujem reprizu meča iz Skoplja, s tim što ćemo nastupiti u jačem sastavu. Trudićemo se da ponovimo pristup iz kojeg je stigla stabilna igra, težićemo tome, da gradimo sigurnost i hemiju.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×