facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Održana redovna sjednica Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore

seniori
Sjednici kojom je predsjedavala Zorica Kovačević, prisustvovalo je 20 od 35 delegata.

Redovna Skupština Rukometnog saveza Crne Gore održana je u hotelu „Voco“ u Podgorici. Sjednici kojom je predsjedavala Zorica Kovačević, prisustvovalo je 20 od 35 delegata, a na dnevnom redu bilo je šest tačaka.

U uvodnom dijelu sjednice, prisutne je pozdravio predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović koji je istakao odličnu saradnju sa Savezom i poželio reprezentativnim selekcijama mnogo uspjeha i u narednom periodu.

Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu Upravnog odbora Saveza koji je članovima Skupštine prezentovao predsjednik Petar Kapisoda, koji se u svom izlaganjuo osvrnuo na ostvarenja u periodu od novembra prošle godine, kada je održana prethodna sjednica Skupštine, te iznio očekivanja od takmičenja u ovoj i 2022. godini.

Izlaganje predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Petra Kapisode na sjednici Skupštine

Naredna godina će biti posebno izazovna za Savez i u organizacionom smislu, jer će Crna Gora biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina i jedne od grupa Evropskog prvenstva za seniorke, koje će se održati i u Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i Završni račun i Izvještaj revizorske kuće o finansijskom poslovanju Saveza za 2020. godine. Revizor je pozitivno ocijenio finansijsko poslovanje Saveza, bez ijedne primjedbe na ključne tačke u finansijskom poslovanju, što je kao i izvještaj o radu predsjednika, pozdravljeno i ocijenjeno kao veliki iskorak u funkcionisanju Saveza od strane svih članova Skupštine.

Delegati Skupštine su naročito potencirali zadovoljstvo činjenicom da Savez nema finansijskih obaveza, te obaveza prema Upravi prihoda i carina o čemu postoji i zvanična potvrda navedenog organa državne uprave.

Na sjednici je konstatovana ostavka Vida Đakonovića na mjestu člana Arbitražne komisije, na lični zahtjev.

Za novog člana Arbitražne komisije imenovan je Dejan Raičević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×