facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Zlatni kadeti doputovali iz Rige

seniori
Zahvaljujući uspjehu u Rigi, naredne godine na prvenstvima Evrope će učestvovati generacije igrača do 18 i 20 godina.

Zlatni momci iz Rige doputovali su u Crnu Goru!

Naši najbolji kadeti koji su osvojili prvo mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Letoniji, doputovali su u Podgorici, nakon što su u velikom stilu došli do cilja i plasmana u elitnu diviziju evropskog rukometa.

U glavnom gradu Letonije ostvarili su svih pet pobjeda, čime su izborili učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se održava naredne godine.

I ne samo to – mjesto u elitnoj diviziji, među najboljim selekcijama Starog kontinenta obezbijedili su i mlađoj generaciji, koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina.

Po povratku u Crnu Goru, trener Brano Božović nije skrivao zadovoljstvo zbog velikog uspjeha.

- Prvog dana okupljanja ove generacije, zacrtali smo jedan cilj – plasman u A diviziju. Bilo je teško, hiljade pređenih kilometara na brojnim putovanjima, odricali smo se mnogo toga, da bi došli do cilja. I pripreme za ovo prvenstvo su bile izazovne, jer je nedostajalo nekoliko nosilaca igre, a timu su priključeni neki novi momci. Momci koji su okosnica tima su se priključili kasnije zbog klupskih obaveza, vjerovao sam u njih i oni su ovaj posao iznijeli na najbolji način. Nije lako pobijediti nijednog protivnika dva puta, mi smo morali to da uradimo protiv kvalitetnog tima kao što je Holandija, koja ima brze igrače i tri reprezentativca koji nastupaju u Njemačkoj. Pokazali smo karakter, obnovili smo neku našu staru igru, radili smo mnogo i na kolektivnom duhu, tako da moram da čestitam svim momcima i zahvalim se Rukometnom savezu, koji nam je omogućio sjajne uslove za rad, naravno i stručnom štabu koji je vodio računa o svakom detalju. Nijednog trenutka nijesam imao dilemu da ćemo slaviti i u uzbudljivom finalu protiv Holandije, odigrali smo mnogo utakmica u ovom sastavu na međunarodnoj sceni. Živjeli smo za to finale, imali smo veću želju od njih, tako da je ovo za mene logičan rasplet događaja. I prije ovog finala smo imali dva odigrana finala na prvenstvima Meditarana u kojima smo poraženi, ali smo ovog puta meč prelomili u svoju korist i pokazali karakter – kazao je Božović.

Svi momci zaslužuju čestitke za odlična izdanja i rezultate u Rigi, a izdvojio se Radojica Čepić koji je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata.

- Dali smo maksimum u svim mečevima kako bi došli do cilja. Još prije dvije i po godine zacrtali smo cilj da se plasiramo u A diviziju, svaki igrač je ugradio sebe u ovaj uspjeh, čuvali smo leđa jedni drugima i kao kapiten sam ponosan na ove momke. Tokom prvenstva smo rasli kao tim, pokazali smo da imamo veliko srce. Najteže je bilo u finalu, u kojem smo u pojedinim trenucima bili i u zaostatku, ali smo na kraju preokrenuli i došli do velike pobjede. Svi momci su dali maksimum, a došla je i nagrada za mene, koja je veliko priznanje i za mene i za kompletnu ekipu – kazao je Čepić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×