facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Grupa nam odgovara, vjerujem u plasman na Evropsko prvenstvo"

seniori
RSCG

Crna Gora dobila je grupu po mjeri, a uz iskustvo iz posljednjeg kvalifikacionog ciklusa, trebalo bi da bude ispunjen cilj i učešće na Evropskom prvenstvu, koje će 2022. godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj, kazao je selektor Zoran Roganović nakon žrijeba u Beču kojim je određeno da će protivnici u grupi 8 biti Švedska, Rumunija i Kosovo.

Roganović ističe da je Švedska prvi favorit grupe, ali da dobro poznaje tu reprezentaciju, dok je pozitivna stvar što je žrijeb za protivnike dodijelio Rumuniju i Kosovo, što znači da neće biti teških putovanja.

Plasman na 15. EHF Euro izboriće po dvije najbolje selekcije, kao i četiri najuspješnija trećeplasirana sastava. Kao i do sada, u određivanju poretka trećeplasiranih timova neće se računati rezultati sa ekipama koje završe posljednje u grupi.

- Na žrijebu uvijek morate dobiti najmanje jednu veoma jaku ekipu. Iz prvog šešira smo tako dobili Švedsku koja je sjajna reprezentacija, ali koju poznajem veoma dobro, tako da mislim da će to nam pomoći u pripremi mečeva. Imam potpuni vid u njihovu igru, iako su promijenili selektora i ulaze u novi ciklus sa novim trenerom i idejama. Očekujem da će Švedska igrati najvjerovatnije slično Norveškoj,  jer je trener Norvežanin, ali imamo vremena da se spremimo za njih. Moram detaljno da pogledam kvalifikacione mečeve Rumunije iz prethodnih ciklusa, a dobro je i što smo osim te selekcije, za protivnika dobili Kosovo, jer nećemo imati teška putovanja. Utisak je da nam grupa odgovara, imamo iskustva iz kvalifikacija za posljednje Evropsko prvenstvo, tako da sam siguran da ćemo biti spremni i da ćemo imati uvid u irgu svih protivnika. Nadam se da možemo uspješno da završimo novi kvalifikacioni ciklus i plasiramo se na prvenstvo – kazao je selektor Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×