facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kadeti kreću u borbu za mjesto u elitnoj diviziji

seniori
Crna Gora duelom protiv Holandije počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Letoniji, rivali u grupi su još Turska i Kosovo.

Kadetska reprezentacija kreće u borbu za mjesto u elitnoj diviziji evropskog rukometa – duelom protiv Holandije, izabranici trenera Brana Božovića počinju nastup na Evropskom prvenstvu B divizije koje se održava u Letoniji.

Nakon priprema na Cetinju i kontrolnih mečeva protiv Sjeverne Makedonije u Ohridu, mladi „lavovi“ u dobrom raspoloženju putuju u Rigu, gdje u konkurenciji sedam timova moraju da osvoje prvo mjesto, kako bi izborili plasman u A diviziju.

Zbog klupskih obaveza, ekipi se naknadno priključilo nekoliko nosilaca igre, ali trener Božović na kraju može da računa na jak sastav, koji je spreman za izazov koji počinje duelom protiv Holandije, nakon čega slijede mečevi protiv Turske i Kosova. Dvije prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u polufinale.

- Spremni smo za izazov koji nas očekuje u Letoniji, gdje putujemo sa jasnim ciljem, a to je osvajanje prvog mjesta. Dugo vremena pripremamo se za ovo prvenstvo, posljednjih dana priprema smo kompletirali redove nakon što su nam se priključili igrači koji su imali klupskih obaveza, tako da u jakom sastavu i dobrom raspoloženju putujemo u Rigu. Fokus će biti na našoj igri, jer na taj način želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu i gradimo put ka uspjehu. Znamo da nas očekuje naporan ritam utakmica, ali smo spremni i vjerujem da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj, što bi bio veliki uspjeh za ovu generaciju – kaže trener Božović.

Našu državu u Letoniji će predstavljati Vasilije Vujović, Miloš Milačić, Luka Nikolić, Arsenije Dragašević, Luka Barjaktarović, Aleksa Lasica, Radojica Čepić, Slaven Lekić, Darko Pejović, Nikola Đurković, Mihailo Šćekić, Vojislav Vukić, Edin Beharović, Luka Vukićević, Meris Bošnjak i Mirko Latković.

U stručnom štabu trenera Božovića su trener golmana Marko Knežević, trener fizičke pripreme Goran Musić i fizioterapeut Aleksandar Brajković, dok je vođa puta Maksim Šćekić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×