facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Rusija ubjedljiva protiv Crne Gore na startu glavne runde

seniori
I pored ubjedljivog poraza od Rusije (35:16) na startu glavne runde, Crna Gora i dalje ima šansu za prolaz u polufinale.

Rusija je bila prevelik zalogaj za naše najbolje kadetkinje – jedan od glavnih favorita za najviši plasman slavio je 35:16 (13:6) na startu glavne runde Evropskog prvenstva u Podgorici.

Rusija je tako zadržala maksimalan učinak i na čelu je grupe I sa četiri boda, dok izabranice trenera Ivana Terzića i pored poraza, i dalje imaju šansu da se plasiraju u polufinale. Kakav rezultat će im biti potreban protiv Hrvatske, u duelu koji se igra u srijedu od 18 sati, za prolaz među četiri najbolja tima na prvenstvu, biće poznato nakon okršaja Danske i Hrvatske koji počinje u 20 sati.

Sigurno je da će Jelena Vukčević i saigračice pobjedom protiv Hrvatske osigurati plasman u polufinale, a u nekim kalkulacijama, do velikog uspjeha mogu i u slučaju poraza.

Oslabljene neigranjem prvog srednjeg beka Anđele Milošević koja se povrijedila u prethodnom meču protiv Švajcarske, mlade „lavice“ napravile su veliki broj tehničkih grešaka i previše propusta u odbrani, da bi mogle da ostvare bolji rezultat protiv sjajnog protivnika.

Rusija je od starta krenula silovito, u 26. minutu vodila je 12:4, a na velikom odmoru 13:6.

Protivnik je prvi put do dvocifrene prednosti stigao u 44. minutu (22:12) i rutinski meč priveo kraju za četvrtu pobjedu u Podgorici.

Mia Ražnatović, Tijana Lutovac i Nikolina Marković bile su najefikasnije u našem timu sa po tri gola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×