facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Velika pobjeda kadetkinja na otvaranju Evropskog prvenstva u Podgorici

seniori
Crna Gora ubjedljiva (25:18) protiv Danske, veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Podgorici.

Velika pobjeda naših najboljih kadetkinja na otvaranju Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Podgorici – generacija koju predvodi trener Ivan Tezić u okviru grupe A ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv Danske 25:18 (12:12).

Time su Jelena Vukčević i saigračice napravile prvi korak ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi u kojoj su još Austrija i Švajcarska, a koja vode u glavnu rundu.

Sjajno su naše djevojke odigrale svih 60 minuta, kontrolisale su dešavanja na terenu protiv rukometne sile, a pitanje pobjednika riješile sredinom drugog poluvremena kada su imale najbolji period igre. Milošević je u 50. minutu pogodila za 21:15, što je bila nedostižna prednost za rivala.

Lana Pavićević je bila najefikasnija u našem timu sa šest golova, Anđela Milošević koja je dobila priznanje za najbolju igračicu našeg tima upisala je četiri, koliko i Tijana Lutovac.

Sjajno izdanje pružile su i naše golmanke Andrea Škerović i Marija Marsenić.

Crna Gora u drugom kolu, u petak od 18 sati igra protiv Austrije.

Ivan Terzić, trener reprezentacije Crne Gore

Naporne pripreme koje su trajale 45 dana su dale rezultat, djevojke su se dobro spremile i znali smo za što se borimo. Bile smo koncentrisane protiv tima koji ima izuzetne pojedince sa velikim potencijalom, ali se nijesu adaptirale na našu odbranu, a naše golmanke su bile na visini zadatka. Ovo je prva međunarodna utakmica ove generacije i upisati pobjedu protiv tima kao što je Danska je veliki podstrek za nastavak prvenstva i njihovu dalju karijeru. Želimo da jednako kvalitetno pripremimo i naredna dva meča u grupi.

Anđela Milošević, reprezentacija Crne Gore

Ponosna sam na djevojke jer smo se borile svih 60 minuta i pokazale da možemo da budemo konkurentne svim protivnicima. Igrale smo kao tim i samo tako možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Ova pobjeda je veoma značajna na planu samopouzdanja pred naredna dva meča u grupi.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×