facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"EHF još jednom potvrdio da ima povjerenje u organizacione sposobnosti Saveza"

seniori
Održana konferencija za novinare povodom početka Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Podgorici.

Evropska rukometna federacija još jednom je potvrdila da ima povjerenje u organizacione sposobnosti Rukometnog saveza Crne Gore, a uz iskustvo sa sličnih međunarodnih događaja iz proteklog perioda i nakon sveobuhvatnih priprema, očekivanja organizatora su da će i ovog puta zadatku odgovoriti na najbolji način.

To je poruka predsjednika Rukometnog saveza Petra Kapisode sa konferencije za novinare koja je organizovana povodom početka Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, na kojem će nastupiti 16 najboljih timova Starog kontinenta.

Na konferenciji za novinare koja je organizovana u prostorijama Saveza govorili su i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik Takmičarske komisije i član Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije (EHF) Božidar Đurković.

„Imamo izuzetnu saradnju sa Rukometnim savezom, ponosni smo na činjenicu što je Podgorica drugi put ove godine domaćin međunarodnog rukometnog događaja. Nemam dilemu da će svi učesnici i svi koji budu boravili u Podgorici, iz našeg glavnog grada ponijeti lijepe utiske. Vjerujem da i naša selekcija može da ostvari uspjeh i izbori plasman u drugu fazu takmičenja“, kazao je Vuković.

„Povjerenje koje je EHF ukazao vašoj državi nije slučajno. Vrlo dobro znamo da su Podgorica i Crna Gora iznjedrili mnogo igrača i da rukomet ima ozbiljan ugled, rejting i tradiciju. Veoma smo zadovoljni uslovima koje nam je pružio Rukometni savez i na tehničkom sastanku, predstavnici svih 16 reprezentacija su istakli da su uslovi odlični“, kazao je Đurković.

Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore

Sa ponosom ističem činjenicu da će Podgorica i Crna Gora u narednih 10 dana biti centar evropskog rukometa za najbolje igračice u uzrastu do 17 godina - domaćini Evropskog prvenstva na kojem će nastupiti 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Organizacija ovako značajnog takmičenja je veliko priznanje za Savez, ali i našu državu, a ova konferencija prilika i da istaknemo činjenicu da ista ne bi bila moguća da nemamo izuzetnu saradnju sa EHF-om i Glavnim gradom. Evropska rukometna federacija još jednom je potvrdila da ima povjerenje u naše organizacione sposobnosti, a vjerujem da ćemo uz iskustvo koje imamo sa sličnih međunarodnih događaja iz proteklog perioda i nakon sveobuhvatnih priprema koje smo obavili, i ovog puta zadatku odgovoriti na pravi način. Podsjetiću, da smo u martu ove godine bili domaćini dva olimpijska kvalifikaciona turnira za Igre u Tokiju, po čemu smo jedinstveni u svijetu, a da je predstojeće Evropsko prvenstvo za kadetkinje, svojevrsna uvertira za najveći rukometni događaj koji će biti organizovan u našoj državi nakon obnove nezavisnosti - Evropsko prvenstvo za seniorke naredne godine.

S druge strane, Glavni grad na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, kontinuirano pruža podršku svim našim aktivnostima i razvoju rukometa, prepoznajući značaj sporta koji je slavu Podgorice pronio širom Evrope i svijeta. I ovog puta je Glavni grad pružio ključnu podršku domaćinstvu događaja, na čemu im izražavam zahvalnost, u nadi da ćemo i u narednom periodu, zajedno, biti domaćini međunarodnih događaja.

Vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti svih zahtjevima organizacije ovako značajnog međunarodnog događaja, da ćemo svi akteri ostati zdravi, što je najveći izazov u vremenu pandemije virusa COVID-19 sa kojom se suočava čitava planeta, te da će delegacije svih 16 reprezentacija, iz Podgorice, ponijeti lijepe utiske. To će za nas biti najveće priznanje i potvrda da smo uspjeli u onome što je bio naš glavni zadatak.

Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice

Glavni grad je tu da pruži logističku i drugu podršku, ponosni smo na činjenicu što smo u sponzorskom pulu Rukometnog saveza, znajući šta znači rukomet za našu državu. Sport je jedan od znakova prepoznavanja Podgorice i u tom smislu, rukomet kao jedan od naših najtrofejnijih sportova zaslužuje dužnu pažnju. Naše aktivnosti su prvenstveno fokusirane na Ženski rukometni klub Budućnost, najtrofejniji crnogorski klub, koji se trenutno suočava sa brojnim problemima. Ne želim da skrećem fokus sa lijepe teme zbog koje smo se okupili, ali želim da ukažem na taj problem i činjenicu da je potrebno podržati navedeni sportski kolektiv, kako bi nastavio da ostvaruje rezultate na koje smo navikli od njih. Ovo je prilika za to i zbog činjenice da okosnicu i ove generacije čine igračice Budućnosti. Imamo izuzetnu saradnju sa Rukometnim savezom, ponosni smo na činjenicu što je Podgorica drugi put ove godine domaćin međunarodnog turnira. Nemam dilemu da će svi učesnici i svi koji budu boravili u Podgorici, iz našeg glavnog grada ponijeti lijepe utiske. Vjerujem da će i naša selekcije može da ostvari uspjeh i izbori plasman u drugu fazu takmičenja.

Božidar Đurković, predsjednik Takmičarske komisije i član Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije

Evropska rukometna federacija poklanja veliku pažnju takmičenjima mlađih kategorija. Izuzetno mi je drago što imamo priliku da igramo u Podgorici i Crnoj Gori. Povjerenje koje je EHF ukazao vašoj državi nije slučajno. Vrlo dobro znamo da su Podgorica i Crna Gora iznjedrili mnogo igrača i da rukomet ima ozbiljan ugled, rejting i tradiciju. Veoma smo zadovoljni uslovima koje nam je pružio Rukometni savez i na tehničkom sastanku, predstavnici svih 16 reprezentacija, istakli su da su uslovi odlični. Očekujem jako takmičenje, uzbudljive mečeve, a EHF će posredstvom svog tima – sudija i delegata, takođe, uraditi sve da prvenstvo protekne u najboljem redu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×