facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Zadovoljni smo žrijebom, dobili smo protivnike po mjeri"

seniori
RSCG

Crna Gora je dobila protivnike po mjeri sa kojima može da igra, zbog čega postoji zadovoljstvo nakon žrijeba u Beču, kazao je kapiten Vasko Ševaljević, nakon što su „lavovi“ za protivnike na putu ka Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj dobili Švedsku, Rumuniju i Kosovo.

Ševaljević ističe da će prvi crnogorski nacionalni tim koji je nakon obnove nezavisnosti izborio plasman na neko veliko takmičenje, učiniti sve da se peti put uzastopno plasira na smotru najboljih selekcija Evrope.

- Veoma sam zadovoljan ishodom žrijeba jer smo dobili protivnike po mjeri sa kojima može da se igra. Mislim da to zadovoljstvo dijele i svi ljubitelji rukometa u Crnoj Gori. Biće teško kao i u svim kvalifikacijama. Kosovo je autsajder u grupi, ali su i oni u posljednjim kvalifikacijama pokazali da znaju da budu veoma nezgodan protivnik, pa su čak i remizirali protiv Poljske pred svojim navijačima. Rumuni su uvijek imali dobru reprezentaciju, iako nijesu imali nekih uspjeha u proteklom periodu. Svi znamo što je Švedska u svjetskom rukometu i znamo koliko puta smo igrali protiv njih nakon obnove nezavisnosti. Na dan kada smo ih savladali prije osam godina u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji, ponovo smo ih dobili za rivala. Daćemo sve od sebe kako bi se ponovo plasirali na Evropsko prvenstvo – kazao je Ševaljević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×