facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" savladale Južnu Koreju, četvrtfinale Igara je sada veoma blizu

seniori
Crna Gora savladala Južnu Koreju (28:26), u posljednjem kolu protiv Holandije, u ponedjeljak (12.30) protiv Holandije za drugo mjesto u grupi.

„Lavice“ su bile najbolje kada je bilo najpotrebnije, sada su na korak od plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju!

U duelu protiv Južne Koreje u kojem nakon dva uzastopna poraza nijesu imale prava na grešku, slavile su 28:26 i sada su veoma blizu plasmana u četvrtfinala Igara, gdje su posljednji put bile prije devet godina u Londonu, kada su i osvojile srebrnu medalju.

Prolaz među osam najboljih mogle su da osiguraju i danas. Izabranicama selektorke Bojane Popović bila je potrebna pobjeda od najmanje tri gola razlike, dva i po minuta prije kraja bilo je 28:22. Opuštanje u finišu, najbolja azijska selekcija je iskoristila da postigne četiri vezana gola i ublaži poraz.

Ipak, trebalo bi da se desi čudo nad čudima pa da Crna Gora ne prođe u četvrtfinale - da Japan u posljednjem kolu savlada Norvešku, da Južna Koreja porazi Angolu, a da naše djevojke izgube od Holandije. U tom slučaju, "lavice" bi završile pete u grupi A zbog najgore međusobne gol-razlike u krugu sa dvije azijske selekcije.

Realnost je, ipak, da će utakmica protiv Holandije, zakazana za ponedjeljak u 12.30 sati, bude za drugo mjesto u grupi, nakon što je Norveška pobjedom protiv „lala“ (29:27) osigurala prvu poziciju u grupi.

U okršaju protiv Južne Koreje, Jovanka Radičević i saigračice su sjajno krenule i u 5. minutu povele 5:1. Uslijedio je period slabije igre, što je rival iskoristio i u 21. minutu prvi i jedini put došao do vođstva (8:7). Serijom od 5:0 crnogorska selekcija ponovo je došla do prednosti od četiri gola (12:8), a na poluvremenu je bilo 13:11.

Razlika je u 44. minutu, nakon nove serije od pet vezanih golova, iznosila šest (20:14), a u 54. rekordnih sedam golova (26:19).

Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa šest golova, Đurđina Jauković i Majda Mehmedović dodale su po pet, a Tatjana Brnović četiri. Andrea Klikovac i Ema Ramusović po dva puta su zatresle protivničku mrežu, a Dijana Mugoša, Jelena Despotović, Itana Grbić i Nikolina Vukčević po jednom.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×