facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u četvrtak dobijaju protivnike za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj

seniori
RSCG

Ženska seniorska reprezentacija u četvrtak će dobiti protivnike za Evropsko prvenstvo koje će u decembru biti održano u Norveškoj i Danskoj.

Početak žrijeba na kojem će Crna Gora biti u drugom šeširu je u 11 sati, a može se pratiti na sljedećem linku.

EHF je odredio sastave četiri šešira na osnovu plasmana na prethodnom šampionatu Evrope koje je održano 2018. godine u Francuskoj, a na kojem su „lavice” zazuzele 9. mjesto.

Osim naše reprezentacije, u trećem šeširu su još NjemačkaSrbija i Španija.

- Ovo će biti 14. prvenstvo za mene i mnogo puta do sada sam očekivao protivnike na žrijebu. Neki put žrijeb je bio srećan za mene, a bilo je i slučajeva kada sam imao manje sreće. Iskustvo mi ipak, govori da Crna Gora ima tim koji može da se takmiči na najvišem nivou. Nemam posebna očekivanja od žrijeba, jer na to ne možemo da utičemo, a naravno da ćemo spremno dočekati imena rivala – kazao je selektor Per Johanson uoči žrijeba u Beču.

Nakon odgađanja kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji je u martu trebalo da bude odigran u Podgorici, te prekida kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj, „lavice“ su bez akcija u dužem vremenskom periodu.

Prva naredna očekuje ih krajem septembra i početkom oktobra kada će nastupiti na Zlatnoj ligi u Danskoj, gdje će protivnici pored domaćina, biti Francuska i Norveška.

- Veoma sam srećan zbog činjenice da ćemo igrati Zlatnu ligu sa tri sjajne reprezentacije kao što su Francuska, Norveška i Danska. Za Crnu Goru je veoma značajno da ima priliku da igra protiv takvih protivnika. Na posljednja dva prvenstva svijeta smo pokazali da možemo da savladamo svakog protivnika, a u Japanu smo bili veoma blizu da dođemo do polufinala. Očekivanja ljudi u Crnoj Gori su uvijek velika, ali uradićemo sve da budemo na visokom nivou na prvenstvu u Danskoj i Norveškoj. Imamo veliko samopouzdanje poslije odličnih izdanja i rezultata na posljednjem prvenstvu svijeta u Japanu, gdje smo pokazali da možemo da igramo dobro – zaključio je Johanson.

Organizatori su odlučili da Danska svoje mečeve u preliminarnoj rundi igra Herningu koji je domaćin grupe A, Norveška u Trondhajmu u grupi D, Švedska u grupi B u Fredrikshavnu, dok je u grupi C (takođe u Trondhajmu) reprezentacija Holandija.

Utakmice prve faze igraće se u danskim gradovima Herningu i Fredrikshavnu, te u Trondhajmu (Norveška).

Glavna faza će se igrati u Herningu i Stavangeru, a polufinala i finala i meč za treće mjesto u Oslu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 3. do 20. decembra.

Šeširi

Prvi šešir: Francuska, Rusija, Holandija, Rumunija

Drugi šešir: Norveška, Švedska, Mađarska, Danska

Treći šešir: Crna Gora, Njemačka, Srbija, Španija

Četvrti šešir: Slovenija, Poljska, Češka, Hrvatska

facebook instagram twitter viber licenciranje
×