facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Olimpijski tim svečano ispraćen na Igre u Tokiju

seniori
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je sportistima uručio crnogorsku zastavu koju će na svečanom otvaranju Igara nositi Jovanka Radičević i Draško Brguljan.

U vili „Gorica“ upriličen je ispraćaj olimpijskog tima Crne Gore na Igre u Tokiju. Olimpijski tim naše države broji 33 sportista, među njima su i naše najbolje rukometašice koje će treći put nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri sportista, a ujedno su i jedini predstavnik bivše Jugoslavije na rukometnom turniru u obje konkurencije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je sportistima uručio crnogorsku zastavu koju će na svečanom otvaranju Igara nositi kapitenka naše reprezentacije Jovanka Radičević i vaterpolista Draško Brguljan.

Ispraćaju olimpijskog tima prisustvovao je i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Predsjednik Crne Gore Đukanović je istakao da je zastava simbol borbe za ono što je Crnogorcima uvijek bilo najsvjetlije - borbe za slobodu.

„Ova zastava, koju vam danas predajem, simbol je borbe za ono što je Crnogorcima uvijek bilo najsvetije-borbe za slobodu. Pod ovom  zastavom generacije naših predaka su branile i odbranile Crnu Goru i sticale slavu, kojom se diče generacije.

Ova je zastava, po vjekovnoj tradiciji, išla u najbolje ruke. Tako je i danas! Siguran sam da bi svako od 33 člana naše ekspedicije bio njen dostojan nosilac na otvaranju Igara. A isto tako znam da će svako od vas biti iskreno ponosan što će vas na defileu predvoditi Jovanka Radičević i Draško Brguljan, ikone crnogorskog sporta, uzori našim sportistima i mladim naraštajima.

Predajem vam zastavu Crne Gore, siguran da ćete se za nju boriti, dajući na svakoj utakmici maksimum.

Stotine hiljada srca vaših navijača u Crnoj Gori, i naših ljudi širom svijeta, kucaće za vas, svakog sekunda, na svakom borilištu, i pomoći vam kad zatreba da izvučete iz sebe i onaj posljednji atom snage koji će vas voditi do pobjede.

Srećan vam put u Japan, da se zdravo vratite, i da bez obzira na rezultate uvijek budete ono što i jeste - ambasadori kojima se Crna Gora ponosi!“, kazao je Đukanović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×