facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Imamo snove i živimo za njih, u Tokiju nas čekaju sjajni protivnici"

seniori
"Linija između uspjeha i neuspjeha je tanka. Ali imamo snove i živimo za njih. Borićemo se za naš grb, a za koliko će biti dovoljno - vidjećemo", kazala selektorka Bojana Popović.

„Lavice“ su na okupu uoči trećeg učešća na najvećoj svjetskoj smotri sportista – treningom u Sportskom centru „Morača“ koji su odradile sve djevojke sa spiska selektorke Bojane Popović, osim golmanke Marte Batinović koja se u ponedjeljak priključuje saigračicama, počele su pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Igračice i stručni štab na brifingu sa medijima istakle su da su s nestrpljenjem očekivale okupljanje pred najveći izazov u ovoj godini, nakon što su uspješno odradile olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici i baraž za Svjetsko prvenstvo u Španiji. „Lavice“ ističu da je prvi cilj da se ekipa na najbolji način pripremi za Igre, a da u Tokiju idu korak po korak, jer je grupa veoma jaka.

Naše djevojke pripremaće se u Podgorici, a od 5. do 8. jula očekuju ih provjere na turniru u Erdu, gdje će odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

Rivali u grupi A na Igrama u Tokiju, pored Angole su još Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

U odnosu na sastav koji je na kvalifikacionom turniru krajem marta u Podgorici izborio vizu za Olimpijske igre, selektorka Popović ponovo može da računa na srednjeg beka Milenu Raičević i golmanku Marinu Rajčić, koje se vraćaju nakon pauze zbog porođaja, te pivota Tatjanu Brnović i beka Jelenu Despotović.

Bojana Popović, selektorka reprezentacije Crne Gore

Linija između uspjeha i neuspjeha je tanka. Ali imamo snove i živimo za njih. Borićemo se za naš grb, a za koliko će biti dovoljno - vidjećemo. Voljela bih da svima ostvarimo želju i da se ponovi London, ali u Tokiju nas čekaju vrhunske reprezentacije, koje žele da osvoje medalju i da se predstave u najboljem izdanju. Ne želim nikakva očekivanja. Bezobrazno je da se očekuje bilo šta u smislu priče o medalji. Naravno, potajno želimo najbolji rezultat i idemo da sve dobijemo. Takvi smo, karakterni, a činjenica da smo jedini sa Balkana na Olimpijskim igrama govori koliko je teško doći do ovog takmičenja. Znamo odlično koliko imamo stanovnika, a koliko registrovanih rukometašica imaju Norveška, Rusija ili Španija. Desetak dana pred početak Igara, zbog adaptacije, bićemo već tamo. Zato je cilj, da do odlaska, postepeno, bez velikih upala, bolesti ili povreda, prođemo pripremni period. Prije svega zdravi da sačekamo odlazak na Igre, što je najvažnije. Realno, nema nas puno iako je toliko djevojaka na spisku. Kada pogledamo bekovsku linuju - imamo ih pet i čekamo Milenu Raičević da vidimo da li će uspjeti da se spremi za odlazak na Igre. Izvukli smo grupu u kojoj tri protivnika nijesu iz našeg stila igre. Posvetićemo se maksimalno Angoli, Japanu i Južnoj Koreji . Sa Norveškom smo skoro igrali, dok Holandija ima sličan - skandinavski stil.

Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore

Napokon su počele pripreme, a dobro je poznato koliko su Igre važne za sve nas. Probaćemo da državu predstavimo na najbolji način. Imamo mjesec i po da se spremimo, sa dosta treninga, nekoliko utakmica.... Ali idemo dan po dan. Fokusirane smo na pripreme, a onda, kada počnu Igre, razmišljaćemo od utakmice do utakmice. Ne možemo govoriti za što će sve ovo biti dovoljno ili za koliko, ali nadamo se najboljem. Nemamo baš često priliku da igramo sa reprezentacijama koje nijesu iz Evrope. Već na startu čeka nas Angola, to je i najteža, prva utakmica.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×