facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" iz četvrtog šešira čekaju rivale na Evropskom prvenstvu

seniori
Žrijeb je na programu u četvrtak u 17 sati u Budimpešti, biće određeni sastavi šest grupa sa po četiri reprezentacije.

Crna Gora rivale na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj čeka iz četvrtog šešira. Žrijeb je na programu u četvrtak u 17 sati u Budimpešti, gdje se igra finale šampionata, 30. januara naredne godine. Biće određeni sastavi šest grupa sa po četiri reprezentacije.

Dan nakon završetka kvalifikacija, Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je sastave šešira, a pored „lavova“ u posljednjem šeširu su Holandija, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina i Litvanija, kao dva drugoplasirana tima iz kvalifikacija i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Sastavi šešira određeni su na osnovu plasmana sa posljednjeg šampionata Evrope prošle godine, kao i rezultata u kvalifikacijama.

U prvom šeširu su Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal – šampion i vicešampion Evrope i četiri prvoplasirana tima iz kvalifikacija.

Drugi šešir čine Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija – jedan od domaćina prvenstva, četiri prvoplasirana tima i najbolja drugoplasirana ekipa iz kvalifikacija.

Rivale iz trećeg šešira očekuju Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka, Francuska i Sjeverna Makedonija – jedan od domaćina prvenstva i pet drugoplasiranih timova iz kvalifikacija.

Već je poznato da će Hrvatska igrati u grupi A u Segedu, Mađarska u grupi B u Budimpešti, Slovenija u grupi C u Debrecinu, Njemačka u grupi D u Bratislavi, Češka u grupi E, takođe, u Bratislavi, a Slovačka u grupi F u Košicama.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×