facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Pokazali smo da možemo da dobijemo svakoga"

seniori
"Bili smo zabrinuti poslije poraza od Švedske, ali smo još jednom pokazali da kad igramo na našem terenu možemo da pobijedimo svakoga", kazao desni bek Branko Vujović.

Branko Vujović bio je odličan u posljednja tri meča kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bio je prvi izbor selektora Zorana Roganovića na poziciji desnog beka i to povjerenje opravdao je odličnim izdanjima kako u napadu, tako i u odbrani, čime je zaslužio epitet jednog od najzaslužnijih za izboreno učešće na smotri najboljih selekcija Evrope.

„Lavovi” su u petak izgubili od Švedske (34:22), ali su se oporavili i u ključnom meču savladali Rumuniju 23:19.

„Iako smo poslije utakmice sa Švedskom pričali kao da smo svi očekivali da ćemo sa Rumunijom igrati odlučujući meč, onaj poraz je svakog malo zastrašio. Bili smo zabrinuti, ali smo još jednom pokazali da kad igramo na našem terenu možemo da pobijedimo svakoga i odigrati jako dobro i hrabro”, rekao je Vujović.

Bek poljskog Kjelcea je poručio da bi svi prije kvalifikacija potpisali da se osvoji drugo mjesto u grupi.

„Naravno da je bilo uspona i padova, situacija sa virusom je otežala nama, ali i drugim ekipama. Najbitnije je da smo se plasirali na EP. Mislim da je prava odluka selektora da cijelo vrijeme u ekipi bude spoj iskustva i mladosti, da mladi igrači mogu da uče od starijih šta znači šta znači reprezentacija, koliko je bitno i prestižno da se igra za nju. Takođe, potrebna nam je i svježa krv”, naglasio je Vujović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×