facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Vidjeli smo što je vrhunski rukomet, sve misli okrenute ka Rumuniji"

seniori
"Švedska je ekipa koja kažnjava svaku grešku, a nijesmo bili toliko strpljivi u napadu kao u prvom međusobnom duelu", kazao selektor Zoran Roganović.

Švedska igra vrhunski rukomet i zna da kažnjava greške protivnika, u što se uvjerila i Crna Gora, kazao je selektor Zoran Roganović nakon poraza (34:22) od vicešampiona svijeta u pretposljednjem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine. Roganović je istakao da se sada sva pažnja okreće na meč odluke koji se igra u nedjelju, u kojem njegovi izabranici protiv Rumunije treba da odigraju bistre glave, kako bi završili posao i opravdali očekivanja.

Zoran Roganović, selektor reprezentacije Crne Gore

Vidjeli smo danas što je vrhunski rukomet. Švedska igra tako lepršavo, ali smo im dobro parirali u prvih 20 minuta. Imali smo i situaciju kojom nijesmo zadovoljni, jer smo se držali do 10:10, ali nijesmo napravili željeni efekat sa našom odbranom 3-2-1 za koju smo vjerovali da će nam donijeti neki dodatni gol. Čim smo počeli sa rotacijom koja je bila neophodna, jer već za dva dana igramo važan meč, nijesmo uspjeli da pariramo Šveđanima. To je ekipa koja kažnjava svaku grešku, a nijesmo bili toliko strpljivi u napadu kao u prvom međusobnom duelu. Oni su to kažnjavali svakog puta. Od prvih deset golova, protivnik je pet postigao iz kontri. To nas je poremetilo, malo i odbrana, ali napad nije bio sa potrebnim strpljenjem i koncentracijom. Kao što smo zaboravili pobjedu protiv Kosova, sada moramo da se okrenemo duelu protiv Rumunije. Ovo je slično grupnoj fazi Evropskog prvenstva, u kojoj uvijek imate protivnika koji je nevjerovatan i ide na visok plasman. Rekao sam i momcima da je i danas bilo stvari koje su bile dobre, a u nedjelju je najvažnije da budemo bistre glave i spremni da pružimo jako dobar otpor, mnogo bolji nego danas. Želimo da završimo posao onako kako se od nas očekuje. I prije ove završne sedmice smo pričali da su Kosovo i Rumunija odlučujući dueli za nas, iako smo pokušali da iznenadimo Švedsku.

Miloš Božović, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Moramo da zaboravimo što prije ovu utakmicu i okrenemo se meču odluke protiv Rumunije. Svjesni smo bili i prije početka kvalifikacija da će scenario vjerovatno biti takav da će odlučujući biti posljednji duel protiv Rumunije. Veoma je teško igrati protiv Švedske, Danske ili ekipa koje su na tom nivou, bez pune „Morače“ i podrške navijača koji nas uvijek nose. Okrećemo se nedjelji i želimo dva boda koja nas vode na Evropsko prvenstvo.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×