facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Švedska nije dozvolila iznenađenje, protiv Rumunije za plasman na Evropsko prvenstvo

seniori
Švedska nije dozvolila iznenađenje, u nedjelju meč odluke protiv Rumunije, bod dovoljan za Evropsko prvenstvo.

Švedska nije dozvolila iznenađenje, Crna Gora bila je daleko od podviga i pobjede koja bi je kolo prije kraja kvalifikacija odvela na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine. Švedska je slavila u Podgorici 34:22 (19:15) i opravadala ulogu favorita.

„Lavovi“ će u nedjelju protiv Rumunije igrati meč odluke za peto uzastopno učešće na smotrama najboljih selekcija Evrope – dovoljan im je i bod da bi zadržali drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi u kojoj je neprikosnovena Švedska, koja ima pet pobjeda u isto toliko mečeva.

Rukometnom velikanu i vicešampionu svijeta „lavovi“ su parirali samo u prvih 20 minuta, tokom kojih su u nekoliko navrata imali i minimalnu prednost. Švedska je u 22. minutu poslije četiri vezana gola povela 13:10, a pobjednik je praktično, bio poznat već na početku drugog poluvremena kada su gosti poveli 21:15, 32. minut. Do kraja meča jedina dilema bila je konačna razlika.

U odbrani je bilo previše propusta, a u napadu tehničkih grešaka koje je protivnik kažnjavao golovima iz kontri, pa je ubjedljiv poraz bio neminovan.

Jasno je da će naši momci u nedjelju protiv Rumunije morati mnogo bolje ukoliko žele do rezultata koji će ih odvesti na Evropsko prvenstvo.

Vasko Ševaljević najefikasniji u našem timu sa šest golova, dok je Nemanja Grbović postigao četiri.

CRNA GORA – ŠVEDSKA 22:34 (15:19)

PODGORICA – Dvorana „Bemax arena“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Mandak, Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Švedska 4 (4). Isključenja: Crna Gora 4, Švedska 6 minuta.

CRNA GORA: Mijušković (četiri odbrane), Simić (dvije odbrane), F. Vujović 1, Glendža 2, Bakić, Lazović, B. Vujović 3, Radović, Simović 1, Ševaljević 6 (2), Božović 2, Lasica 1, Vujačić, Anđelić, Grbović 4, Lipovina 2.

ŠVEDSKA: Agefors (16 odbrana), Palicka, Karlsbogard 1, Jonson, Ekberg 1, D. Peterson 5, Vane 11 (4), F. Peterson 1, Klar 1, Pelas 3, Lagergren 5, Gotfridson 1, Sunefelt, Bergendal, Sandel 3, Lindskog 2.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×