facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" spremni da pruže maksimum i iznenade Švedsku

seniori
"Lavovi" vizu za Mađarsku i Slovačku mogu da ovjere već u petak ukoliko savladaju Švedsku.

Veliki izazov za „lavove“ – u Podgoricu stiže Švedska, jedna od najboljih reprezentacija na planeti u pretposljednjem meču za naš tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Poslije pobjede protiv Kosova u Prištini, izabranici selektora Zorana Roganovića u odličnom raspoloženju dočekuju duel protiv vicešampiona svijeta, jer sami odlučuju o plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Vizu za Mađarsku i Slovačku mogu da ovjere već u petak ukoliko savladaju Švedsku. U suprotnom, u nedjelju igraju meč odluke protiv Rumunije i dovoljan im je i bod, da bi se peti put zaredom plasirali na šampionat Evrope.

Da imaju kvalitet da se suprotstave Švedskoj, Vasko Ševaljević i saigrači pokazali su 9. marta u Lundu, kada su poraženi (27:24) nakon odličnog izdanja koje su prikazali protiv favorizovanog rivala.

Miloš Božović, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Iza nas je teško gostovanje, sa zahtjevnim putem do Prištine i nazad. Ostvarili smo važnu pobjedu, kao prvi korak, od ukupno tri važna, zbog čega smo zadovoljni. Mislim da smo protiv Kosova odigrali kvalitetan meč, nijesmo se puno trošili fizički i ako mogu da kažem emotivno. Držali smo utakmicu pod kontrolom, igrali kvalitetno i pobijedili. Idemo korak po korak. Osjećam da smo spremni, osjećam i snagu našeg tima, nema razloga, a imamo plan i dogovor, da ne odigramo kvalitetno i ostvarimo trijumf. Mislim da imamo u krvi taj dodatni motiv kada igramo protiv velikih rivala. Nažalost, oba meča igraćemo bez navijača uz čiju podršku smo uvijek igrali sjajno. Nedostajaće nam, ali vjerujem da smo taktički i kao ekipa puno napredovali i da možemo da igramo odlično i pariramo, što smo dokazali u prvom meču u Švedskoj.

Nebojša Simović, pivot reprezentacije Crne Gore

Zadovoljni smo prikazanim u Prištini, ali sada nas čekaju Švedska i Rumunija, gdje bi nas bod odveo na Evropsko prvenstvo. Ispred nas je veliki izazov, ali potrudićemo se da damo maksimum. Šveđani igraju jaku odbranu, a na Svjetskom prvenstvu pokazali su kakav im je napad. Naravno, svi u ekipi pozitivno razmišljamo i nadamo se takvom rezultatu. Mislim da smo u prvom meču pokazali da i oslabljeni, bez devet igrača, možemo protiv njih. Bili smo dobri u oba pravca.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×