facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" u Prištini otvorili vrata Evropskog prvenstva

seniori
"Lavovi" su osvojili Prištinu, za plasman na Evropsko prvenstvo dovoljan i bod protiv Rumunije u Podgorici

"Lavovi" su osvojili Prištinu - pobjedom protiv Kosova (27:22) napravili su vjerovatno i ključni korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Madjarskoj i Slovačkoj.

Sada im je dovoljan još samo bod u nedjelju, u posljednjem kolu protiv Rumunije u "Bemax areni".

Sve bi moglo da bude riješeno i u petak, ali je potrebno da "lavovi" savladaju aktuelnog vicešampiona svijeta Švedsku, koja je ranije danas u rumunskom Sibinju slavila 31:23 i sačuvala perfektan skor u grupi 8 i nakon četiri meča.

U duelu velikog uloga, protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto u grupi, izabranici selektora Zorana Roganovića od starta su kontrolisali dešavanja na terenu, na početku drugog poluvremena odbili su nalet Kosova koje je prišlo na samo gol zaostatka i slavili i u drugom medjusobnom duelu.

Vasko Ševaljević najefikasniji sa šest golova, Miloš Božović postigao je pet, a jedan manje Nemanja Grbović. Sjajan na golu Nebojša Simić sa 11 odbrana.

U petak u Podgoricu stiže aktuelni vicešampion svijeta - Švedska, dok će u nedjelju rival biti Rumunija.

KOSOVO - CRNA GORA 22:27 (10:13)

Priština - Palata omladine i sporta. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Bruner i Salah (Švajcarska). Sedmerci: Kosovo 3 (2), Crna Gora 2 (2). Isključenja: Kosovo 10, Crna Gora 6 minuta.

Kosovo: BERIŠA (jedna odbrana), Zena (devet odbrana), JUPA, GAŠI 1, DEDAJ 4 (2), Ahmeti 4, DRE. TAHIRUKAJ 7, TERZIĆI 3, Ćuni, Dri. Tahirukaj, Šabani, Ramosaj, Mućoli, Gegaj, Ramadani, ĐUKA 3.

Crna Gora: Mijušković, SIMIĆ (11 odbrana), F. VUJOVIĆ 3, Glendža, Bakić 3, LAZOVIĆ, B. VUJOVIĆ 4, Radović 1, Simović, ŠEVALJEVIĆ 6 (2), BOŽOVIĆ 5, LASICA, Vujačić, Anđelić, Grbović 4, Lipovina 1.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×