facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" u Prištini žele pobjedu koja otvara vrata Evropskog prvenstva

seniori
Na put u Prištinu nijesu krenuli srednji bek Radojica Čepić, koji ima koronavirus i desni bek Stefan Čavor, koji je povrijeđen.

Rukometaši Crne Gore otputovali su u Prištinu, gdje će u srijedu od 19 sati i 30 minuta protiv Kosova igrati možda i odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na put u Prištinu nijesu krenuli srednji bek Radojica Čepić, koji ima koronavirus i desni bek Stefan Čavor, koji je povrijeđen.

Pregledi su pokazali da Čavor neće moći da pomogne saigračima u Prištini, nakon što se povrijedio na meču njemačke Bundeslige proteklog vikenda, ali postoji mogućnost da bude u timu za duele sa Švedskom i Rumunijom, u petak i nedjelju u Podgorici.

Na spisku selektora Roganovića za finiš kvalifikacija zbog povrede nema ni krila Miloša Vujovića, dok bek Stevan Vujović nije mogao da doputuje iz Katara usljed mjera protiv korona virusa.

Do kraja takmičenja u grupi ostala su tri kola, a dvije pobjede bi bile dovoljne za peto uzastopno učešće na kontinentalnim šampionatima.

Težak posao čeka „lavove“ u Prištini, jer i kosovska selekcija ima ambicije, nakon što je u prethodna dva kola šokirala Rumuniju – igrala neriješeno kod kuće, a pobijedila u gostima.

Prvi duel Crne Gore i Kosova završen je pobjedom našeg tima 32:25.

"Oni su dobri, uhvatili su ritam, iznenadili su Rumuniju u oba meča. Požrtvovani su i borbeni, ali mi smo favoriti. Ne možemo da kažemo da su oni favoriti protiv nas. Ipak smo igrali na velikim takmičenjima, pobjeđivali mnogo jače selekcije od Kosova i na nama je samo da ne dozvolimo prostor za iznenađenje", rekao je Nebojša Simić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×