facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" s nestrpljenjem čekaju novo okupljanje i pripreme za Tokio

seniori
"Možda smo navikle naš narod da izgleda lako i jednostavno, ali nije tako", kazala srednji bek Itana Grbić.

„Lavice“ se iz Minska vraćaju sa kartom za Španiju. U decembru će biti dio smotre najboljih selekcija svijeta, što će im biti 15. uzastopno veliko takmičenje, po čemu su dio elite evropskog rukometa, jer se još samo Francuska, Norveška i Španija mogu pohvaliti identičnim nizom.

U dvomeču baraža protiv Bjelorusije, izabranice selektorke Bojane Popović su opravdale ulogu favorita i nakon pobjede u Podgorici (29:23), slavile i u glavnom gradu nekadašnje sovjetske republike (26:24), pa su samo mjesec nakon osiguranog mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, proslavile novi uspjeh.

Itana Grbić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Presrećna sam i ponosna zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Možda smo navikle naš narod da izgleda lako i jednostavno, ali nije tako. Rezultat govori da je Bjelorusija ozbiljna rukometna reprezentacija, a da smo se mi šesti put zaredom plasirale na Svjetsko prvenstvo. Željele smo u revanšu da pobijedimo, bile smo malo ljute zbog prve utakmice, jer nijesmo pokazale koliko možemo, a bilo je milion okolnosti uzbog kojih smo se u revanšu teže osjećale. Ali uspjele smo da slavimo i obezbijedimo plasman na prvenstvo svijeta. Fokus je sada na Tokio, ali prije nego što se okupimo idemo na mali, zasluženi odmor. Neke od djevojaka će se brzo vratiti klupskim obaveza. Jedva čekam da se ponovo okupimo i spremamo za Olimpijske igre.

Ema Ramusović, pivot reprezentacije Crne Gore

Ponosna sam na ekipu i srećna sam zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Na kraju baraža, osim plasmana na šampionat u Španiji, najvažnije je da smo zdrave. U revanšu smo dale maksimum i na kraju slavile. Ovo je bila i priprema za Tokio, za nas je svaka utakmica važna. Slijedi pauza, pa klupske obaveze i potom pripreme za Olimpijske igre.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×