facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u Minsku ovjerile plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji

seniori
Izabranice selektorke Bojane Popović i u revanšu bolje od Bjelorusije (26:24), pa će šesti put biti dio planetarne smotre.

Crna Gora u Minsku je ovjerila mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji!

Nakon pobjede (29:23) u prvom meču u Podgorici, izabranice selektorke Bojane Popović i u revanšu su bile bolje od Bjelorusije (26:24), pa će šesti put biti dio planetarne smotre, a to im je 15. uzastopno veliko takmičenje na kojem će nastupiti nakon obnove nezavisnosti.

Od starta su naše djevojke u vođstvu u glavnom gradu Bjelorusije, već u 7. minutu bilo je 5:2, nakon što je Brnović zatresla praznu mrežu rivala. Prvi put četiri gola viška bilo je u 12. minutu (8:4), ovog puta Despotović je zatresla mrežu rivala sa svoje polovine, a Mehmedović je pogotkom sa pozicije beka postavila konačan rezultat prvog dijela – 15:11.

Bivša sovjetska republika u 35. minutu je prišla na gol zaostatka (15:14), ali su uslijedili vezani golovi Mehmedović, Ramusović i Radičević iz sedmerca za sigurnih „plus četiri“ (18:14) u 38. minutu. Rekordnih pet golova razlike (21:16) bilo je u 46. minutu, nakon što je pogodila Grbić. U finišu priliku su dobile i Džaferović, Mugoša i Bulatović, pa su sve djevojke upisale nastup.

Radičević najefikasnija sa sedam golova, Grbić je upisala šest, a po tri Ramusović i Mehmedović.

BJELORUSIJA – CRNA GORA 24:26 (11:15)

MINSK – Dvorana „Čižovka arena“. Sudije: Novikov, Rožkov (Ukrajina). Sedmerci: Bjelorusija 4 (3), Crna Gora 3 (2). Isključenja: Bjelorusija 2, Crna Gora 4 minuta.

BJELORUSIJA: Kuncevič (13 odbrana), Šinkaruk 2 (1), Kulak 7 (1), Vasilevskaja 6, Dzijana 3, Kocina 2, Sotnikava, Kanaval, Hutava, Siniauskaja 1 (1), Samsonava, Ahramenka 2, Sivuha, Jelisejeva, Mokat 1, Vaitulevič.

CRNA GORA: Nenezić (četiri odbrane), Babović 1 (jedna odbrana), Batinović (šest odbrana), Radičević 7 (2), Jauković 2, Pletikosić, Mugoša 1, Džaferović, Klikovac, Bulatović, Brnović 1, Ramusović 3, Mehmedović 3, Despotović 2, Grbić 6, Vukčević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×