facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Borimo se za još jedno veliko takmičenje, a bez sumnje znam da ćemo uspjeti"

seniori
Crna Gora u Minsku igra za plasman na 15. uzastopno veliko takmičenje!

Crna Gora u Minsku igra za plasman na 15. uzastopno veliko takmičenje!

Nakon pobjede (29:23) u prvom meču u Podgorici, "lavice" su blizu ostvarenja cilja, ali u taboru našeg državnog tima poručuju da i u revanšu idu na pobjedu protiv bivše sovjetske republike.

U glavni grad Bjelorusije, naše djevojke doputovale su u nedjelju veče, a u ponedjeljak odradile trening u "Čižovka areni", u kojoj se igra revanš baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo čiji domaćin će u decembru biti Španija.

Bojana Popović, selektorka reprezentacije Crne Gore

Utisak poslije prve utakmice nije bio gorak, jer je plus šest dobar rezultat, ali znam da možemo mnogo bolje od onoga što smo pokazali. Za revanš smo se, takođe, spremali tako da od prvog minuta budemo na boljem nivou i sa boljim fokusom za mnoge zadatke. Mislim da ne treba da razmišljamo o razlici, već od starta pokažemo šta znamo i koliko možemo i da vidimo za koliko će to biti dovoljno. Pristup će sigurno, nakon prve utakmice, biti drugačiji. Bjelorusija igra dobar rukomet i zato vjerujem da ćemo biti na drugačijem nivou. Što se tiče prvog duela nijesmo uvijek poštovali zadatke, radili smo neke dodatne poteze, a sve iz razloga da osvojimo ,,živu” loptu. Djevojke nijesu bile strpljive, a da je bilo drugačije, lopta bi sama po sebi došla kod nas. Igrali smo pred navijačima i na klupskom nivou u Ligi šampiona protiv CSKA. Sada se u Bjelorusiji vraćamo starim momentima, a publika je dodatni motiv i snaga da pokažemo i više nego što možemo. Sigurna sam da ćemo sa tribina dobiti dodatnu energiju. Borimo se za još jedno veliko takmičenje, a bez sumnje znam da ćemo uspjeti. Vjerujem u ovo što radim i u djevojke. Zato ne sumnjam da ćemo 15. put zaredom učestvovati na velikom takmičenju.

Andrea Klikovac, desni bek reprezentacije Crne Gore

Imamo sigurno veću rotaciju i nema mjesta umoru na terenu. Sve smo spremne i daćemo maksimum. Ovo jeste i uvertira za Tokio. Mislim da smo ponovo napravile veliki uspjeh za ponos. Pokazale smo da smo karakterne, borbene i da uvijek dajemo maksimum, bez obzira na to ko je protivnik i na kojem smo takmičenju. Zato i na ovaj meč gledamo sa optmizmom. Ne razmišljamo da branimo razliku. Došle smo da odigramo bolju utakmicu, svjesne da je teže igrati na gostujućem terenu. Eto, i nakon dužeg perioda igraćemo pred publikom, što je dobro. Dobro smo analizirale prvi meč, vidjele ono što je trebalo. Znamo da možemo bolje u oba pravca, a nadam se boljoj odbrani.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×