facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Danas svi igraju rukomet, niko se ne smije potcijeniti"

seniori
"Danas svi igraju rukomet, niko se ne smije potcijeniti, a najmanje Bjelorusija", kaže pivot Tatjana Brnović.

Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici odrađuje pripreme za duel protiv Bjelorusije u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji, koji se u petak (18 sati) igra u „Bemax areni“.

U odličnom raspoloženju i pod vođstvom nove selektorke Bojane Popović, „lavice“ broje dane do okršaja protiv reprezentacije bivše sovjetske republike, u kojem su apsolutni favorit, ali ističu da ih to neće zavarati, već da žele da uz maksimalan pristup, tu ulogu i opravdaju.

Crna Gora će biti jača u odnosu na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a na kojem je prošlog mjeseca izborena viza za Tokio – u nacionalni tim se vraćaju bek Jelena Despotović nakon što je preležala korona virus i pivot Tatjana Brnović, nakon povratka na teren poslije teške povrede.

Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore

Zbog korona virusa sam propustila kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Bila sam podrška pored TV-a, a djevojke su odradile sjajan posao i predstavile Crnu Goru na najbolji način, tako da nadam se da ćemo to uraditi i u Tokiju. Bjelorusija je dobra reprezentacija, a za nas je svaki meč važan. Ozbiljno ćemo ih shvatiti i pripremati tako, a nadam se da ćemo oba meča odraditi na pravi način, te da ćemo početi i završiti sa dobrim osjećajem.

Tatjana Brnović, pivot reprezentacije Crne Gore

Presrećna sam što sam sa reprezentacijom i zbog plasmana na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo Jelena Despotović i ja pomoći ekipi, idemo sa očekivanjem i ciljem i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo.  Danas svi igraju rukomet, niko se ne smije potcijeniti, a najmanje Bjelorusija. U pitanju je ozbiljna ekipa, koja igra kolektivno, mora se obratiti pažnja na individualni kvalitet, samim tim i na kompletan kolektiv. Spremamo se i analiziramo, ovo je uigravanje za Tokio, nije nam ostalo mnogo vremena, tako da je svaka utakmica zlata vrijedna.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×