facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Selektorka Popović objavila spisak za baraž protiv Bjelorusije

seniori
Prvi duel baraža za Svjetsko prvenstvo je 16. aprila u Podgorici, revanš u Minsku četiri dana kasnije.

Selektorka ženske seniorske reprezentacije Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje konkurišu za mjesto u timu za predstojeći baraž protiv Bjelorusije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji koje će biti održano u decembru ove godine.

Biće to prva akcija pod vođstvom nove selektorke, a nakon izborenog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju i osvajanja prvog mjesta na kvalifikacionom turniru u Podgorici.

U odnosu na sastav koji je na turniru u Podgorici izborio učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista, na spisku su bek mađarskog Debrecina Jelena Despotović koja je tu akciju propustila jer je bila pozitivna na korona virus i pivot Budućnosti Tatjana Brnović, koja se oporavila od povrede.

Na spisku selektorke Popović su golmanke Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), pivoti Ema Ramusović (Budućnost), Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija), Tatjana Brnović (Budućnost) i Nikolina Vukčević (Budućnost), krila Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Jovanka Radičević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija), te bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Katarina Džaferović (Budućnost) i Andrijana Popović (Budućnost).

Prvi duel baraža na programu je 16. aprila u Podgorici, dok se revanš u Minsku igra četiri dana kasnije.

„Lavice“ u dvomeču protiv Bjelorusije žele da izbore šesto učešće na šampionatima svijeta, što bi im bilo 15. uzastopno veliko takmičenje na kojem će nasupiti nakon obnove nezavisnosti.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×