facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" čekaju rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji

seniori
Slovačka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Island, Portugal, Turska, Austrija, Italija, Švajcarska i Bjelorusija su potencijalni rivali.

„Lavice“ su izborile učešće na Olimpijskim igrama, a danas će saznati ime protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo koje će u decembru biti održano u Španiji.

Na žrijebu koji će biti obavljen u Beču u 15 sati, Jovanka Radičević i saigračice biće u prvom šeširu zajedno sa selekcijama koje nijesu izborile direktan plasman na prvenstvo svijeta na osnovu plasmana na Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru prošle godine.

Potencijalni rivali su selekcije koje su do baraža došle kroz kvalifikacije, a to su Slovačka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Island, Portugal, Turska, Austrija, Italija, Švajcarska i Bjelorusija.

Tim koji bude prvi izvučen na žrijebu biće domaćin prvog meča koji je na programu 16/17, dok se revanš igra 20/21 aprila.

Plasman na Svjetsko prvenstvo izboriće pobjednici 10 baraž dvomeča, koji će se pridružiti selekcijama koje su već osigurale mjesto na planetarnoj smotri – pored domaćina Španije, to su aktuelni šampion svijeta Holandija, te Norveška, Francuska, Hrvatska i Danska, četiri prvoplasirane selekcije sa Evropskog prvenstva 2020. godine.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×