facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Mlađe pionirke na XXI Rukometnom kampu "Šampion" Lovćen 2020

seniori
RSCG

XXI Rukometni kamp "Šampion" Lovćen 2020 za djevojčice i dječake održava se na Ivanovim Koritima.

U prvoj smjeni na pripremama su mlađe pionirke (generacija igračica rođenih 2006. i 2007. godine) koje predvodi trener Tatjana Jeraminok.

Igračice na Ivanovim Koritima imaju odlične uslove za rad, a osim treninga, imaju i teorijska predavanja za koja su zaduženi Miodrag Popović i prof.dr Dobrislav Vujović, što je dodatna prilika za sticanje potrebnog iskustva i razvoj karijere djevojčica koje su budućnost crnogorskog rukometa.

- Zahvalnost Savezu što nam je omogućio da i ove godine budemo na kampu uprkos teškoj situaciji zbog virusa COVID-19. Na Ivanovim Koritima djeca imaju odlične uslove za rad, a gotovo sve crnogorske reprezentativke su pošle ovaj kamp i potom zasijale na rukometnom nebu. Vjerujem da će tako biti i sa jednom ili više djevojaka koje su trenutno na pripremama. Osjećamo se odlično jer se ispunjavaju svi naši zahtjevi i molbe, vrijeme je idealno, tako da vjerujem da ćemo na najbolji način iskoristiti ovih 10 dana i da ćemo iznjedriti veliki broj reprezentativki – kazala je Jeraminok.

Kamp je posjetio i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda koji je pozdravio igračice i poželio im uspjeh u radu.

- U osjetljivom vremenu zbog situacije sa virusom COVID-19 ipak, smo uspjeli da organizujemo kamp i ove godine, naravno uz poštovanje mjera nadležnih institucija. U prvoj smjeni na pripremama će biti djevojčice rođene 2006. i 2007. godine, dok će u drugoj smjeni na Ivanovim Koritima boraviti muška pionirska reprezentacija. Zahvalnost za podršku u organizaciji ovogodišnjeg kampa dugujemo Ministarstvu rada i socijalnog staranja i preduzeću „Lovćen Bečići“ koje već desetu godinu pomaže Savezu da organizuje kamp. Plan je da se mlađe generacija redovno okupljaju, jer samo na taj način možemo da dobijemo igračice i igrače koji će u budućnosti nositi dres crnogorske reprezentacije – kazao je Kapisoda.

Na Ivanovim Koritima od 10. do 10. jula treniraće muška pionirska reprezentacija, podijeljena u dvije grupe – generacija igrača rođenih 2004. i 2005, odnosno 2006. i 2007. godine.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×