facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Pokazali smo rukometnom svijetu da je sve moguće"

seniori
"Pričamo istim jezikom, sada ih razumijem, kao što i one razumiju mene. Kada ulože ovakvo srce i emocije, sve je moguće", kazao selektor Rasmusen.

Na klupi Crne Gore debitovao je na Evropskom prvenstvu. Nastup u Danskoj u decembru prošle godine naša reprezentacija završila je na osmom mjestu, iako je izdanjima u Skandinaviji zaslužila i bolji plasman.

Ali zato početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, nije mogao da bude bolji – Rasmusen sa „lavicama“ potpisuje jednu od najvećih pobjeda u istoriji crnogorskog rukometa, lekciju kojom su naše zlatne djevojke na koljena položile selekciju koja je na tom istom prvenstvu u Danskoj, do krova Evrope došla bez poraza!

- Ovo je bilo nevjerovatno. Odbrana je bila toliko agresivna, da smo stresirali Norvežanke, tjerale ih da pomjeraju loptu na krila, a naše golmanke su imale dobar dan. Sve stvari koje smo radili, koje smo željeli, uspjele su. Atmosfera u timu, kako ove djevojke igraju zajedno i podržavaju jedna drugu. Nestvarno je biti dio toga. Pričamo istim jezikom, sada ih razumijem, kao što i one razumiju mene. Kada ulože ovakvo srce i emocije, sve je moguće. Pokazali smo rukometnom svijetu da je sve moguće – kazao je Rasmusen.

Sve djevojke su ugradile sebe u veliku pobjedu, Rasmusen je onima sa najvećom minutažom, davao kratak predah, ali ni umor, ni snaga rivala, nijesu mogli da zaustave „lavice“ na putu do velikog trijumfa.

- Neke glavne igračice su igrale mnogo, trudio sam se da im dam 30 sekundi, minut odmora. Rekao sam djevojkama da ćemo, ako ostanemo mirni u stresnim situacijama, imati šansu da pobijedimo. Znali smo da će nas Norveška staviti pod stres, ali smo ostali smireni i otjerali oluju kada je Norveška pokušala da nam uzvrati. Ovo je perfektan prvi korak ka Tokiju.

U subotu će igrati Norveška i Rumunija. Već nakon tog meča, „lavice“ bi mogle da proslave vizu za Tokio (u slučaju pobjede Rumunije ili remija) ili će imati jasnu računicu pred nedjeljni okršaj protiv Rumunije koji počinje u 16 sati.

- Nema odmora, biće ovo težak dan. Moramo da se ozbiljno pripremimo za Rumuniju. Nije gotovo, a može da bude ako Rumunija pobijedi. Posljednji meč će biti veoma važan za nas, bez obzira šta se desi u duelu Norveške i Rumunije – zaključio je Rasmusen.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×