facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Ponosna sam što smo u prilici da se borimo za treće učešće na Olimpijskim igrama"

seniori
Prvi protivnik je prvak Evrope - Norveška, selekcija koja je od 2009. osvojila čak 11 medalja na najvećim takmičenjima.

Put do trećeg uzastopnog učešća na najvećoj svjetskoj smotri sportista vodi preko Norveške i Rumunije – to su rivali na kvalifikacionom turniru koji će biti održan u dvorani „Verde“ u Podgorici, u borbi za jedno od dva mjesta koja vode na Olimpijske igre u Tokiju.

„Lavice“ su na okupu od ponedjeljka, u dvorani „Verde“ pripremaju se za veliki izazov koji ih očekuje, a turnir otvaraju u petak (19.30 sati) duelom protiv velikog rivala i aktuelnog šampiona Evrope – Norveške.

Suvišno je govoriti o kvalitetu najdominantnije reprezentacije u ženskom rukometu u 21. vijeku koja je nakon što je klupu 2009. godine preuzeo islandski stručnjak Torir Hergeirson osvojila čak 11 medalja na najvećim takmičenjima (dvije na Olimpijskim igrama, četiri na prvenstvima svijeta i pet na prvenstvima Evrope).

I pored toga i činjenice da su značajno oslabljene jer u sastavu nema nekoliko važnih igračica kao što su Milena Raičević, Jelena Despotović, Tatjana Brnović, Marina Rajčić i Đurđina Malović, izabranice selektora Kima Rasmusena vjeruju da mogu da pruže dobro izdanje protiv selekcije sa kojom su nezaboravne duele odigrale 2012. godine, kada su poražene u finalu Olimpijskih igara u Londonu, a revanširale se u meču za zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"San svakog sportiste je odlazak na Olimpijske igre. Mali broj sportista ima priliku da se bori za to. Ponosna sam da imamo treći put šansu da se kvalifikujemo. Motiva i želje ne fali, iako smo oslabljene. Borićemo se i protiv Norveške i protiv Rumunije od prvog do posljednjeg minuta. Očekuju nas dvije jako teške utakmice. I protiv Norveške ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ih porazimo. Naravno da je teško, jer je ipak to Norveška, ali ja se nadam da ćemo biti kvalitetan protivnik bez obzira u kojem sastavu izašle", kazala je krilo Majda Mehmedović.

Norveška u Podgoricu dolazi u sastavu koji je u decembru prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope na šampionatu u Danskoj.

Hergeirson na svim pozicijama ima sjajne igračice, a uz golmanski par Solberg-Lunde, najveća opasnost prijeti od Bratset, Oftedal, Merk, Rejstad i Herem.

"Atmosfera u ekipi je fantastična. Ovo je posebno okupljanje, jer se približavamo našem najvećem cilju. Pripreme teku onako kako smo zamislili. Počeli smo sa analizom Norveške, koja u svojim redovima ima fantastične igrače na svakoj poziciji. Smatram da je naš recept naša energija, lavlje srce i dobra odbrana. Suvišno je pričati o tome da Crna Gora ima malu bazu igračica. I koliko nedostaje samo jedna igračica, a kamoli par njih. Ovo je najbolje što Crna Gora ima u ovom momentu i smatram da nećemo izaći sa bijelom zastavom, već ćemo se boriti i dati sve od sebe da dođemo do dobrih rezultata", kazala je golmanka Ljubica Nenezić.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×