facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" počele pripreme za kvalifikacioni turnir za Tokio

seniori
"Znamo šta nam znači kvalifikacioni turnir, bićemo 100 odsto fokusirane i daćemo posljednji atom snage", kazala kapiten Jovanka Radičević.

Počela je „operacija Tokio“ – naša ženska reprezentacija odradila je prvi trening uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, na kojem će u petak i nedjelju igrati protiv Norveške i Rumunije i boriti se za jedno od dva mjesta koja vode na najveću svjetsku smotru sportista.

U dobrom raspoloženju, bez dvije važne igračice na bekovskim pozicijama Jelene Despotović i Đurđine Malović, „lavice“ su počele uigravanje za veliki izazov koji ih očekuje, a na kojem žele da izbore treće učešće na Olimpijskim igrama, nakon što su dio najveće svjetske smotre sportista bile u Londonu 2012. i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru.

Jovanka Radičević, kapiten reprezentacije Crne Gore

Ovo je najteži, najljepši i najvažniji dio u našim karijerama i važan događaj za Crnu Goru. Srećna sam što smo se okupile i radujem se kada obučem trenerku sa našim grbom. Posebno je zadovoljstvo baš zato što znamo da nas ovaj turnir vodi na Olimpijske igre, a svi znamo šta znači učešće na tom događaju. Vjerujem da ćemo biti prave od petka do nedjelje i zajedno se radovati. Ne treba trošiti riječi o Norveškoj, znamo kakva je to rukometna velesila i sigurno će biti teško, ali isto tako vjerujem u naš tim. Bićemo oslabljene, sa nama nije Jelena Despotović zbog pozitivnog testa na korona virus, želimo joj brz oporavak, a sigurno ćemo se boriti i za nju. Rumuniju predvodi Kristina Neagu, to je dobra ekipa, sa novim selektorom Adrianom Vasileom. Biće i sa njima teško i zahtjevno, ali vjerujem u nas. Znamo šta nam znači sve ovo, bićemo 100 odsto fokusirane i daćemo posljednji atom snage u što ne sumnjam.

Đurđina Jauković, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Nestrpljivo smo očekivale okupljanje. Svi znamo koliko nam ovaj period znači, odnosno koliko su nam važne kvalifikacije. Bukvalno godinu sanjamo sve ovo i napokon je došla i ta sedmica. Glupo je trošiti riječi o Norveškoj i Rumuniji, koje su, takođe, došle sa motivom da se plasiraju na Olimpijske igre. I mi, naravno, isto želimo i jedva čekamo da turnir počne. Do petka imamo vremena da se pripremimo i analiziramo rivale, da obnovimo neke stvari, jer smo se prvi put okupile nakon Evropskog prvenstva u Danskoj.

Na spisku selektora Rasmusena je 13 djevojaka koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost) i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mjesta konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost), Sanja Premović (Juventa Mihalovci, Slovačka) i Nikolina Knežević (Galaci, Rumunija), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

U petak, prvog dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Norveške, subota je slobodan dan za naš državni tim, a u nedjelju rival će biti Rumunija.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×