facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" suočeni sa brojnim problemima, ali žele da pruže maksimum u Lundu

seniori
Zbog povreda ili pravila koja su na snazi u nekim zemljama u borbi protiv korona virusa, selektor Roganović ponovo ne može da računa na najbolji sastav.

Crnogorski rukometaši u utorak (18.05 sati) protiv Švedske u Lundu igraju odloženi meč kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ se za duel protiv aktuelnog vicešampiona svijeta okupljaju u Lundu, od igrača sa spiska selektora Zorana Roganovića na treningu je bilo njih 11, u ponedjeljak kasno uveče očekuje se dolazak Aleksandra Bakića, Arsenija Dragaševića, Radojice Čepića i Miloša Božovića, dok je zbog povrede otpao desni bek Vladan Lipovina.

Na dan utakmice reprezentacija će odraditi još jedan trening u dvorani u kojoj će odmjeriti snage protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija.

Od ranije je poznato da će gostovanje u Skandinaviji zbog povreda ili pravila u borbi protiv korona virusa koja su na snazi u zemljama u kojima igraju propustiti Stefan Čavor, Stevan Vujović, Božo Anđelić i Branko Kankaraš.

Nakon ubjedljivog poraza od Rumunije (36:27) u novembru prošle godine, „lavovima” je potrebno da prvom favoritu grupe 8, „otkinu” bar bod, kako bi izbjegli da protiv Rumuna jure dvocifrenu razliku ili došli do lutrije da li će na EHF Euro kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

- Nakon onog puta u Rumuniju smo pomislili da ne može biti teže, ali ovo sada su najteže moguće okolnosti. Polako se okupljamo, u ponoć stiže grupa igrača u hotel, sjutra imamo trening od sat vremena i izlazimo na megdan vicešampionu svijeta. I pored svih ovih okolnosti, mislim da imamo šansu da odigramo jako dobar meč. Siguran sam da ćemo odigrati na pravi, muški način, što uvijek radimo kada je najteže - poručio je selektor Zoran Roganović.

Nekadašnji desni bek je godinama u Švedskoj, najbolji je strijelac u istoriji Handbolsligana, a prije nekoliko dana je ostvario sjajan rezultat i doveo Eskilstunu iz Guifa do plej-ofa u elitnom švedskom takmičenju.

Odlično poznaje prilike u tamošnjem rukometu i svjestan je da Glen Solberg i njegovi puleni više razmišljaju o kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Berlinu, gdje će od petka do nedjelje igrati sa Njemačkom, Slovenijom i Alžirom.

- Šveđani su, koliko sam pratio njihove medije ovih dana, malo više fokusirani na kvalifikacioni turnir u Njemačkoj. Maltene nisu nijednog slova posvetili nama, kažu samo da se igra utakmica. To nama ide u korist, ali to je ekipa koja je pokazala kako složno i pravom igrom može da se napravi veliki rezultat. I nas će to inspirisati, da napravimo ono što i prije dvije godine protiv Danske, iako smo ovog puta na gostovanju, bez naše publike. Siguran sam, ipak, da smo toliko sazreli i da možemo da odigramo jako dobro i kvalitetno protiv Švedske - poručio je Roganović.

Jedan od aduta biće lijevo krilo bundesligaša Fuhsea, Miloš Vujović.

- Jako mi je drago što smo se ponovo okupili, ali su stvari od samog početka komplikovane. Imaćemo samo jedan trening i moramo da izađemo na teren da se borimo sa finalistom nedavno završenog Svjetskog prvenstva. I bekovska linija nam je dosta oslabljena, ima četiri-pet igrača koji nisu stigli da nam pomognu, ali imamo mladih momaka, željnih dokazivanja - istakao je vihorni Cetinjanin.

Igrači se nadaju da bi Roganović mogao da iznenadi Solberga.

- Nismo došli da izgubimo, već da damo sve od sebe, da izvučemo maksimum. Naš selektor je veliki dio karijere proveo u Švedskoj, najbolje zna njihov stil igre i siguran sam da je pripremio dobru taktiku. Na nama igračima je samo da vjerujemo u njegovu ideju i primijenimo je na terenu - poručio je 27-godišnji Vujović.

Švedska nakon dva odigrana meča ima maksimalna četiri boda, Rumunija i Crna Gora ostvarile su polovičan učinak – pobjeda i poraz, dok je Kosovo bez bodova.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×