facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Selektor Rasmusen odredio spisak za kvalifikacioni turnir

seniori
Za dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se boriti protiv Norveške i Rumunije.

Selektor ženske seniorske reprezentacije Kim Rasmusen objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici.

Za jedno od dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se boriti protiv Norveške, Rumunije, te Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), u zavisnosti od toga koja azijska reprezentacija će prihvatiti poziv za učešće.

Rasmusen je odredio 14 igračica koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku selektora Rasmusena su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mjesta u timu koji će se boriti za plasman u Tokio konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

Poznat je i raspored „lavica“ na turniru u Podgorici – Norveška će biti protivnik prvog dana, 19. marta, dan kasnije rival je jedna od azijskih reprezentacija (Hong Kong ili Tajland), dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×