facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Hong Kong ili Tajland protivnik "lavicama" na turniru u Podgorici

seniori
Hong Kong dobio poziv kao prva, a Tajland je druga zamjena za učešće na turniru u Podgorici, od 19. do 21. marta.

Hong Kong ili Tajland biće protivnik našim rukometašicama na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, nakon izmjena koje su uslijedile zbog otkazivanja učešća od strane Kine, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Naime, Kina je obavijestila IHF da zbog pandemije virusa COVID-19 otkazuje učešće na kvalifikacionom turniru u Mađarskoj. Kako je u skladu sa pravilima IHF-a, Kazahstan sada najbolje rangirana azijska reprezentacija, on će zamijeniti Kinu na turniru u Mađarskoj.

To je uslovilo i poziv Hong Kongu kao prvoj, odnosno Tajlandu kao drugoj zamjeni za učešće na kvalifikacionom turniru u Podgorici, na osnovu rezultata tih reprezentacija u azijskim kvalifikacijama. Još se čeka na odgovor nacionalnih saveza navedenih država, kako bi bio kompletiran spisak učesnika turnira u Podgorici.

U glavnom gradu naše države, osim jedne od azijskih selekcija, protivnici „lavicama“ će biti Norveška i Rumunija, a plasman na Olimpijske igre izboriće dvije prvoplasirane selekcije. Turnir je na programu od 19. do 21. marta.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×