facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" počeli pripreme za duele protiv Švedske

seniori
„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni.

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Zoran Roganović trener ekipe Guif.

Poslije pobjede protiv Kosova i poraza od Rumunije na startu kvalifikacija, „lavovi“ će u duelima protiv selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i svijeta, pokušati da osvoje bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor Roganović ni ovog puta neće moći da računa na sve igrače sa spiska, jer će srednji bek Stevan Vujović propustiti ovu akciju. Naime, Vujović bi u slučaju da bude sa reprezentacijom morao u obaveznu 14-dnevnu samoizolaciju po povratku u Katar, gdje nastupa za Al Rajan, zbog čega nije dobio zeleno svjetlo kluba, koji u narednom periodu ima važne takmičarske mečeve.

Od igrača sa spiska, prvog dana priprema sa „lavovima“ nijesu bili golman Nebojša Simić i pivot Nemanja Grbović, koji će se u utorak, odnosno srijedu priključiti saigračima. Sa nacionalnim timom na početku priprema će trenirati golman Lovćena Filip Borozan koji je dobio poziv selektora Roganovića.

Pored Simića, Grbovića i Borozana, na spisku su golman Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti Branko Kankaraš, Nebojša Simović i Miodrag Ćorsović.

"Čvrsto smo uvjereni da ćemo uspješno početi 2021. godinu, pogotovo poslije neuspješnog novembarskog ciklusa, kada smo izgubili devet razlike od Rumunije. Željni smo iskupljenja, prije svega prema našim navijačima, koji nažalost neći moći da nas bodre sa tribina. Švedska dolazi u izmijenjenom sastavu zbog situacije oko koronavirusa, mada i i mi imamo problema, jer Vujović i Vuk Lazović iz Južne Koreje ne mogu da dođu. To što igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope je dovoljna motivacija, a uz to znamo za što igramo i da želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - istakao je Zoran Roganović.

Selektor Crne Gore izuzetno dobro poznaje Šveđane, jer radi u Guifu iz Eskilstune, gdje će se igrati drugi meč.

"Znam sve igrače Švedske i sistem njihovog trenera. Analizirali smo njihovu igru, gledali i snimke naših mečeva. Siguran sam da ćemo ovog puta biti mnogo spremniji, jer imamo dva dodatna dana u odnosu na većinu situacija kada smo se okupljali u ponedjeljak, a utakmica je bila već u srijedu. Ovog puta ne mogu da kažem da nemamo vremena, četiri dana je dovoljno da se spremimo i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu", poručio je Roganović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×