facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Lovćen osvojio deseti trofej pobjednika Kupa Crne Gore

seniori
Lovćen zaokružio sjajnu godinu u kojoj je osvojio titulu prvaka u prošloj sezoni, a u novoj ostvario svih deset pobjeda.

Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore – u finalu završnog turnira koji je odigran u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici, savladali su Partizan 1949 rezultatom 30:26 (18:13).

Tim sa Cetinja je tako osvojio deseti trofej pobjednika Kupa (prethodne osvojio 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017. i 2018.) i zaokružio sjajnu godinu u kojoj je osvojio titulu prvaka u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemija koronavirusa, te ostvario maksimalan učinak u deset mečeva nove sezone.

Partizan 1949 je ostao na jednom naslovu pobjednika Kupa koji je osvojio 2016. godine.

Pobjednički pehar kapitenu Lovćena Vuku Latkoviću uručio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapioda.

Statistika utakmice Partizan 1949 - Lovćen

Duško Milić, trener Lovćena

Teška polusezona, ne samo za nas, već za sportiste širom svijeta. Pripremali smo se i radili kako smo znali, imali smo i mi problema sa koronavirusom, ali smo poštovali sve mjere. Na kraju je bilo 16 momaka koji su osvojili trofej Kupa, rekao bih potpuno zasluženo. Partizan je poveo 7:5, preokrenuli smo sa pet vezanih golova i od tog trenutka pitanje pobjednika se više nije postavljalo. Ovi momci su odradili mnogo toga u ovom periodu, čestitam im na tome.

Na početku meča igralo se gol za gol, nakon čega je Partizan 1949 golovima Peruničića i Kaluđerovića poveo 7:5 u 11. minutu.

Uslijedio je najbolji period igre Cetinjana koji su postigli pet vezanih pogodaka za vođstvo (10:7) u 16. minutu, nakon što je mrežu protivnika zatresao Kaluđerović. Tim Duška Milića do velikog odmora je stekao pet golova prednosti – 18:13.

Marković je i u nastavku nastavio u istom ritmu, postigao dva vezana gola za vođstvo Cetinjana 20:13 u 33. minutu, što je ispostavilo se bila nedostižna prednost za protivnika.

Igor Marković, krilo Lovćena

Čestitao bih prije svega ekipi Partizana na fer i korektnoj igri. Specifična je situacija zbog nemogućnosti da publika prisustvuje mečevima, ali napravili smo dobru ekipu ove sezone i nadam se da ćemo uspjeti da osvojimo sve trofeje u ovoj sezoni. Ozbiljan smo klub, imamo odlične uslove i vjerujem da ćemo uspjeti i da nastupimo u SEHA ligi, kako bi muški rukomet u Crnoj Gori nastavio da napreduje.

Igor Marković je imao sjajno veče, postigao je čak 16 golova (sedam iz sedmrca), dok je Filip Borozan meč završio sa 10 odbrana.

Đorđo Peruničić istakao se u redovima poraženog tima sa devet pogodaka.

Đorđo Peruničić, bek Partizana 1949

Čestitam Lovćenu, držali smo se do 18. minuta, ali nije bilo snage, jer smo umorni poslije polufinalnog duela protiv Komova. Vodili smo 7:5, uslijedio je pad koncentracije, nekoliko grešaka nas je koštalo da se Lovćen odvoji na pet razlike. Pokušali smo da se vratimo, ali nijesmo mogli. Za nas je uspjeh plasman u finale, a vjerujem da ćemo uspjeti da se plasiramo u plej-of u prvenstvu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×