facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Nama je dres sa državnim grbom sve, ponosna sam na ovaj tim"

seniori
"Lavice" presrećne poslije uspješnog nastupa na Evropskom prvenstvu, mnogo razloga za optimizam uoči olimpijskih kvalifikacija.

„Lavice“ su blistale od sreće nakon posljednjeg meča na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Imale su i mnogo razloga za takav osjećaj, jer su se protiv Španije vratile iz minusa od osam golova, mogle i do velike pobjede, a na kraju su zahvaljujući sjajnoj golmanki Ljubici Nenezić došle do boda koji im je donio osmo mjesto na šampionatu.

U šest mečeva na šestom učešću na smotrama najboljih selekcija Evrope, Jovanka Radičević i saigračice odigrale su samo dva loša poluvremena (drugo protiv Danske i prvo protiv Španije), pokazale da imaju veliko srce i da su i dalje ozbiljna konkurencija rukometnim velesilama, iako oslabljene neigranjem tri igračice iz startne postave sa Svjetskog prvenstva u Japanu prošle godine.

Cilj da se izbori plasman u glavnu rundu, među 12 najboljih u Evropi, ne samo da je ispunjen, već se ispostavilo da je malo nedostajalo da se Crna Gora uključi i u borbu za medalju.

Za to je ovog puta nedostajalo malo sreće, ali poslije šest mečeva u Danskoj, jasno je da ova generacija ima čemu da se nada na olimpijskom kvalifikacionom turniru u martu naredne godine u Podgorici, kada će se boriti za učešće na najvećoj svjetskoj smotri sporista.

Jovanka Radičević, kapitenka reprezentacije Crne Gore

Imamo nevjerovatan karakter i srce, to je ono što krasi Crnu Goru. Uvijek kažem da neko može da nas voli ili ne, ali mora da se divi borbi, jer svaka od nas gine za ovaj dres. Svakoj od nas je ovaj dres sve i to pokazujemo od prve do posljednje utakmice. Presrećna sam i ponosna na ovaj tim, pokazale smo veliku borbu u svakoj utakmici. Nijesmo imale sreće protiv Francuske i Rusije, ali smo u glavnoj rundi pokazale da samo mi možemo da pravimo neke stvari, jer smo ubjedljivo slavile protiv Švedske i vratile se poslije minusa od osam golova protiv Španije. Imamo čemu da se nadamo u martu na olimpijskim kvalifikacijama u Podgorici. Imale smo dosta tehničkih grešaka u prvom poluvremenu, Španjolke koje su nevjerovatne u tranziciji su to znale da kažnjavaju. Ali kada smo se sastale u svlačionci dogovorile smo da moramo da budemo strpljive u napadu i da će se sigurno stvoriti šansa. Tako je bilo, imale smo Ljubicu Nenezić koja je bila izvanredna na golu. Žao nam je što nijesmo u borbi za neku od medalja, ali ova generacija sa nekim djevojkama koje će se oporaviti za naredna takmičenja, ima što da pokaže u budućnosti. Uoči prvenstva cilj je bio da prođemo u glavnu rundu, moramo da budemo zadovoljne ovim rezultatom, jer nam puno nedostaju i Milena Raičević i Tatjana Brnović, to je osjeti na terenu, jer bi imale dužu klupu.

Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore

Znale smo da će biti teško, Španija je dobra reprezentacija koja igra brz rukomet. Ovo je bio naš posljednji meč na prvenstvu, umorne smo i iscrpljene, ali zadovoljne što smo uspjele da izvučemo bod poslije velikog minusa. Na početku smo prenijele loš osjećaj iz napada u odbranu, imale dosta tehničkih grešaka. Primile smo golove iz čistih kontri i to je bilo veoma teško spriječiti. U drugom poluvremenu smo imale strpljiv napad i naravno Ljubicu Nenezić i to je donijelo povratak u meč. Kada odbrana i nije bila toliko dobra, Ljubica je izvlačila šuteve, gurala nas naprijed, imale smo tranziciju i postizale lake golove. Ponosna sam zbog nje! Rekla sam više puta da vjerujem u ovu ekipu bez obzira na to u kojem sastavu nastupa, najvažnije je da smo ovo prvenstvo završile zdrave i do marta imamo da popravimo dosta stvari. Bićemo spremne i naravno fokusirane na Olimpijske igre.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×