facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Ubjedljiva pobjeda kao nagrada za trud i nedostatak sreće u prethodnim mečevima"

seniori
"Izdigle smo se nakon tijesnih poraza od Francuske i Rusije, pokazale da imamo karakter i srce"

„Lavice“ su protiv Švedske odigrale najbolji meč na Evropskom prvenstvu u Danskoj. U svim segmentima nadigrale su Skandinavke, dominirale tokom svih 60 minuta i treći put uzastopno na velikim takmičenjima slavile u međusobnim duelima. Ispostavilo se da je Švedska platila ceh za tijesne poraze od Francuske i Rusije, a iako su bile ponosne nakon druge pobjede na Evropskom prvenstvu, naše djevojke nijesu mogle da sakriju žal, jer je sada svima jasno koliko ih je malo dijelilo od prilike da se protiv Španije u posljednjem kolu glavne runde bore za plasman u polufinale.

Jovanka Radičević, kapitenka reprezentacije Crne Gore

Dobile smo malu nagradu za sav trud i rad u prethodnim utakmicama u kojima nam se nije dalo i nijesmo imale sreće. Srećna sam što smo pokazale karakter bez obzira na tri poraza na prvenstvu, potvrdile smo da smo pravi tim i da je ispred ove ekipe svjetla budućnost. Samo mi znamo koliko nam je teško što nijesmo uzele bod ili više bodova protiv Francuske i Rusije. Bole te neke stvari kao sportistu, koliko god da se trudiš da ideš dalje. Ipak, izdigle smo se iz svega toga, cilj je bio da se prođe u glavnu rundu i to smo uspjele. Svaka utakmica u glavnoj rundi za nas je važna da se uigravamo za olimpijske kvalifikacije. Imamo karakter i borimo se, nema pravo niko da nam zamjeri jer smo se u svim mečevima borile tokom 60 minuta. Nekad pobijediš, nekad izgubiš, ali najvažnije je da vjerujemo u ovo što radimo i vjerujem da će nam se sve vratiti kad bude najpotrebnije, odnosno u martu.

Đurđina Jauković, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Srećna sam što se napokon isplatio sav trud. Bilo je teško jer je već peta utakmica i stiže nas umor. Izborile smo se sa tim i zasluženo slavile. Presudile su naša želja i borbenost, možda su neki pomislili da su nas neki protivnici na ovom prvenstvu potcijenili ili da smo imale sreće, ali smo iz utakmice u utakmicu dokazivale da imamo kvalitet. U svim mečevima smo ostavile srce na terenu, borile se do posljednjeg minuta i na kraju je ovoliko razlika bila i logičan epilog. Preuzela sam odgovornost kad nam je Švedska zaprijetila, osjetila sam da treba da to uradim. Danas sam to bila ja, u prošlom meču neka druga igračica, tako da to nije neki taktički dio, već se situacija na terenu tako odvijala. Svi želimo da pobjedom protiv Španije završimo prvenstvo. U prethodnih pet mečeva samo smo podbacile u drugom poluvremenu duela protiv Danske.

Katarina Džaferović, desni bek reprezentacije Crne Gore

Evidentna je sreća na mom licu i zadovoljstvo poslije mog debitantskog gola na velikim takmičenjima u dresu A tima. Mnogo mi je drago što sam dobila šansu, za mene je velika stvar što sam dio ovog tima. Imala sam veliku podršku saigračica i trenera. Ovo je veliki podstrek i veliko iskustvo, nadam se da će biti samo bolje u budućnosti. Španija je veoma dobra ekipa, to je naš posljednji protivnik na ovom prvenstvu. Pokazale smo energiju i karakter, u svakom meču imamo šansu i tako ćemo se spremati i za Španiju.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×