facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Pomiješana osjećanja "lavica" nakon neprespavane noći u Herningu

seniori
"Lavice" ponosne izdanjem protiv velike Rusije, ostaje žal što nije osvojen makar bod.

I u drugom duelu protiv rukometne velesile, naše najbolje rukometašice poražene su minimalnim rezultatom – Rusija je slavila identičnim rezultatom (24:23) kao i Francuska na startu Evropskog prvenstva u Danskoj, pa je propuštena još jedna sjajna prilika da se napravi veliko iznenađenje.

Iako su plasmanom među 12 najboljih ispunile cilj i u meč protiv aktuelnog olimpijskog šampiona i vicešampiona Starog kontinenta ušle bez rezultatskog imperativa, Jovanka Radičević i saigračice nakon neprespavane noći, bile su pomiješanih osjećanja – ponos zbog sjajnog izdanja ipak, nije mogao da izbriše žal zbog propuštene prilike da se osvoji makar bod, koji je bio više nego zaslužen.

Crna Gora ostala je na nuli u glavnoj rundi, Rusija se izvukla i napravila možda i ključni korak ka plasmanu u polufinale.

Poslije još jednog odličnog izdanja na prvenstvu u Danskoj, ipak, jasno je da i ova generacija, bez tri igračice iz startne postave sa Svjetskog prvenstva u Japanu (Marina Rajčić, Milena Raičević i Tatjana Brnović), ima kvalitet i karakter da igra protiv najjačih timova na planeti.

Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore

Nijesam razočarana, ali sam tužna što se i protiv Rusije desilo isto što i protiv Francuske. Nijesmo osvojile zasluženi bod. Ponosna sam na čitav tim, dobro smo otvorile utakmicu i držale se tokom svih 60 minuta. Odbrana je bila na potrebnom nivou, ali u trenucima odluke nedostajalo je malo više koncentracije i osjetio se umor. Iako nijesam gledala snimak meča, utisak je da bi rezultat bio u našu korist, da su neke odluke sudija bile u našu korist. Nedostaje nam nekoliko igračica iz sastava koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Japanu prošle godine. One nam nedostaju i na terenu i van njega, ali bilo je vrijeme da neke od nas preuzmu veću odgovornost i da pokažemo da smo spremne za velike stvari. Vjerujem u svoj tim ko god da je u sastavu i sigurna sam da će dati sve od sebe. Svaka utakmica nam je važna jer je to iskustvo više za ono što nam je prioritet, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. I mečeve protiv Švedske i Španije želimo da iskoristimo na najbolji mogući način.

I preostala dva meča u glavnoj rundi – u nedjelju protiv Švedske i u utorak protiv Španije, izabranice selektora Kima Rasmusena žele da iskoriste na najbolji način za ono što im je najvažnije, a to su olimpijske kvalifikacije koje ih očekuju u martu naredne godine u Podgorici.

Itana Grbić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Teško smo podnijele poraz od Rusije, ali ovog puta je igra bila znatno bolja i na višem nivou nego protiv Francuske. Zaslužile smo dva boda, neke okolnosti su uticale na to da ih ne osvojimo. Bilo je i naših grešaka, promašenih zicera, nedostajalo je i koncentracije u posljednjim sekundama, ali možemo da budemo zadovoljne igrom iako smo doživjele poraz. Naša želja je bila da pokažemo da možemo da igramo protiv svih timova, kao što smo pokazale i protiv Francuske. To smo i uspjele zbog čega moramo biti zadovoljne. Očekivala sam da ćemo u svakom meču dati maksimum i da ćemo se boriti. Vjerujem u ovaj tim, bez obzira na to u kojem sastavu nastupamo. Glavni cilj nam je bio plasman u glavnu rundu, ali smo najavile da u drugoj fazi nećemo samo da se „igramo“, već da pokažemo da smo zasluženo među 12 najboljih i da možemo da pariramo svima. Pokazale smo da Crna Gora zna da igra dobar rukomet. Sve utakmice su dobre za uigravanje tima i upoznavanje sa sistemom rada novog selektora. U preostala dva meča želimo da izvučemo maksimum i probamo što više stvari, jer znamo da u martu nećemo imati mnogo vremena za uigravanje uoči olimpijskog kvalifikacionog turnira.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×