facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Mnogo boli kad ostaviš srce na terenu"

seniori
"Lavice" imaju za čim da žale nakon poraza od Rusije, ali mogu da budu ponosne.

„Lavice“ su imale za čim da žale nakon poraza od Rusije. Malo je nedostajalo za senzacionalni remi protiv olimpijskog šampiona i vicešampiona Starog kontintenta, poslije svega što su prikazale tokom 60 minuta uzbudljivog duela u Herningu, „lavice“ su ga i zaslužile, ali ga nijesu ostvarile nakon što nijesu iskoristile posljednji napad za koji su imale gotovo minut, te promašile nekoliko zicera i pogodile okvir gola. Ali mogu i da budu ponosne jer su potvrdile da mogu da igraju protiv najboljih selekcija na planeti.

Đurđina Jauković, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Ne mogu da kažem da sam razočarana, već samo tužna što nijesmo uzele makar bod, jer smo ga zaslužile. Bila je teška utakmica od prvog do posljednjeg minuta. Rusija je prenijela maksimalna četiri boda, došla je po medalju, ali smo joj se suprotstavile na pravi način. Držale smo se tokom čitavog meča, nismo posustale ni kad su povele, već smo imale napad za remi, ali nažalost nismo imale tajm-aut. Nikada ne volim da trošim riječi na sudije, mislim da smo mi same presudile. Imale smo posljednji napad za remi, ali je sigurno da bi neke odluke u finišu drugačije uticale na našu psihu. Svaka nam je utakmica značajna za olimpijske kvalifikacije u martu, kao i za stvari koje nam se dešavaju pred kraj. Moramo da ih iskoristimo na najbolji način. Švedska i Španija su pokazale dosta na ovom prvenstvu, to će biti veliki plus za nas, jer uopšte nećemo imati okupljanja do marta.

Majda Mehmedović, lijevo krilo reprezentacije Crne Gore

Više smo zaslužile, odigrale smo najbolju partiju do sad. Poslije ovakvih utakmica ostane da žalite, jer ne igrate samo protiv Rusije. Ovakve odluke se jako teško podnose i nijesu realne. Bez obzira na to što smo izgubile, pokazale smo ko je Crna Gora. Iako imamo kratku klupu i nemamo izbor kao Francuska i Rusija, vidjelo se koliko su se Ruskinje u pojedinim trenucima plašile nas. Isti takav osjećaj je bio i protiv Francuskinja. Ali, mnogo boli kada ostavite ovako srce na terenu, a neku ti pobjedu uzme iz ruke. Sve je ovo velika škola i iskustvo, jako mi je drago što se „lavice” ovako bore i što „ginemo” na terenu. Ovo je veliki podstrek, ali se malo i mi sportisti umorimo od svih ovih nepravdi. Uvijek smo tu negdje blizu, ali ne uzmemo bodove. Jako je teško to pregrmjeti, ali vjerujem u ovu ekipu i da će, kada nam se vrate igračice koje nam fale i na terenu i van njega, Crna Gora izgledati potpuno drugačije. Na ovom srcu koje imamo svi nam zavide i željele bi da imaju borbenost kao mi.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×