facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Srećni smo zbog ispunjenje cilja, treba da uživamo u glavnoj rundi"

seniori
Kim Rasmusen plasmanom u glavnu rundu ispunio cilj na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Kim Rasmusen je ispunio cilj na Evropskom prvenstvu u Danskoj – nakon poraza od Francuske i Danske, protiv Slovenije je upisao prvu pobjedu na klupi „lavica“ koja je donijela plasman u glavnu rundu. Crna Gora će peti put igrati u glavnoj rundi, među 12 najboljih nije bila samo 2016. na šampionatu u Švedskoj, kada je, interesantno, eliminisao upravo danski stručnjak koji je tada bio na klupi Mađarske.

- Imali smo potpunu kontrolu u prvom poluvremenu, igrali smo dobro u prvih desetak minuta drugog poluvremena, a onda je Slovenija počela da igra sa sedam igračica u napadu i osjetio se umor u našoj igri. Borili smo se do kraja, zaslužili smo ovu pobjedu, ali možda nije moralo da bude ovako uzbudljivo. Slovenija je pogađa gotovo u svakom napadu, mi promašili nekoliko otvorenih šuteva, ali završili smo posao i srećni smo što ćemo imati još tri meča u Danskoj.

„Lavice“ bez bodova počinju glavnu rundu u kojoj ih očekuju dueli protiv Švedske, Rusije i Španije. Cilj je ispunjen, pa Radičević i saigračice sa manje pritiska mogu da očekuju duele koji će biti sjajna priprema za ono najvažnije – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju koji se u martu naredne godine održava u Podgorici.

- Imamo sjajne protivnike u glavnoj rundi, to je sjajno za nacionalni tim, da se bolje upoznamo, ali i za igračice jer zbog situacije sa korona virusom, mnoge dugo vremena nijesu igrale mečeve. Ovi mečevi su dakle, značajne i zbog onoga što ih očekuje u klubovima, ali naravno i zbog onoga što nas očekuje u martu kada ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Treba da uživamo u duelima protiv Rusije, Švedske i Španije – kazao je Rasmusen.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×